avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am obosit să lupt doar eu! Ce șanse am să-mi iau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am obosit să lupt doar eu! Ce șanse am să-mi iau copiii la mine?

Buna ziua! Numele meu este Maria si am 28 de ani.In urma cu 11 ani m-am căsătorit cu un bărbat,cu care acum am doi copii.M-am căsătorit cand eu aveam 16 ani,iar sotul meu 29.Încă de la inceput,soțul meu a avut un comportament agresiv,posesiv si un limbaj vulgar, dar am tot sperat sa se schimbe.Cand am implinit 18 ani m-am angajat si de atunci am tot facut rate la banci pentru a investi in casa pe care o are de la părinții lui (doar verbal,fara nici un act).
Nu de puține ori ma agresat si in fata copiilor,atât verbal cat si fizic.Întotdeauna dădea vina pe alcoolul pe care il consuma destul de des si promitea ca nu se va mai repeta,iar eu îl credeam de fiecare dată...
I-am găsit un loc de munca la aceeasi firma unde lucram eu si dupa o anumita perioada am luat din nou un credit,de aceasta data pe numele lui iar eu coplatitor,dar din cauza ca nu ne mai descurcam cu ratele eu a trebuit sa plec din tara,acum fiind in Anglia de doua luni.Copiii au rămas in grija mamei sale si a lui.Am trimis bani acasa pentru credite,pentru copii..el a renunțat la serviciu si sta acasa..il tot rog sa vina aici,sa muncim impreuna ca sa scăpăm mai repede de datorii,dar nu vrea..
Asta e povestea pe scurt..
Eu nu mai pot lupta de una singura pentru binele acestei familii,as vrea sa imi iau copii si sa divortez dar imi tot spune ca eu,neavând nimic pe numele meu,nu am nici o sansa sa castig copii.Va rog să îmi spuneti daca este asa...
Nu vreau nimic de la el,nici macar pensie alimentara ci doar sa imi dea copii,dar el nici nu vrea sa audă de divorț,darămite sa renunțe la copii.
Credeți că am vreo șansă sa imi castig copii daca nu am locuința proprie sau alte bunuri pe numele meu?
Astept raspunsul dvs cu mare interes si disperare!
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Anonima90 , utilizator 01:20, 19 Aprilie 2018
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Daca munciti si va permiteti sa inchiriati o locuinta si sa intretineti copiii nu conteaza ca el are o casa de la mama lui.
Procesul e lung si obositor, daca va permiteti si mai ales daca nu sunteti mereu in tara, vorbiti cu un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cunosc o mamica cu o poveste asemantoare cu a ta - din caza certurilor mamica a 2 copii a plecat de la el (si soacra ei), la parinti ei intr-un alt judet alta parte a tarii lasandu-si cei 2 copii in grja tatalui si dupa 2 luni a revenit cu divortul - stiu ca a spus judecatorului ca nu lucreaza dar este in cautarea unui loc de munca si va sta la mama ei care o ajuta foarte mult - a primit ambii copii. Procesul nu a durat mult 6-8 luni. A fost divort fara partaj, chiar daca sotul nu a vrut divortul.
Cat despre pensie alimentara tb sa o primesti e a copiilor tai. Pune bani deoparte sau economiseste intr-un plan de pensie pt copii in care sunteti protejati si tu si ei. - Sigur se vor bucura la sf programului de bani cuveniti.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2018
mariaevelina, utilizator
Multumesc pentru raspuns MariaEvelina! Asta ma încurajat și mai mult sa fac un pas pentru schimbarea de care copiii mei dar si eu avem atâta nevoie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort -impartire de bunuri mlaap mlaap Buna seara, sotul meu traieste de 1 an cu o femeie maritata cu doi copii si a plecat de acasa de trei luni. Nu vrea sa divorteze pt ca ea nu divorteaza si ii ... (vezi toată discuția)
Locuinta cu chirie anl si rata la credit cui revin la divort? Maria_Enache Maria_Enache Buna ziua. La multi ani si la cat multe procese castigate in noul an! Sunt in divort cu sotul meu, am cerut incredintarea celor 2 minori, pensie ... (vezi toată discuția)
Divorț soț infidel, doi copii; soția nu dorește denigrarea soțului. Iluzie1 Iluzie1 Buna ziua, Am (avut) o căsnicie frumoasa de aproape 13 ani si un soț pentru care as fi băgat mâna in foc. Avem 2 copii (ciclul primar si grădinița), ... (vezi toată discuția)