avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort -impartire de bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort -impartire de bunuri

Buna seara, sotul meu traieste de 1 an cu o femeie maritata cu doi copii si a plecat de acasa de trei luni. Nu vrea sa divorteze pt ca ea nu divorteaza si ii este teama sa ramana in aer.
1. Eu nu mai pot si vreau divortul, dar el ma amaeninta ca desi a plecat el se poate reintoarce in domiciliul conjugal si trai aici pana cand e gata si impartirea de bunuri si ca daca nu e agresiv nu il pot evacua. Faptul ca el se culca in casa aceasta cu ea, in lipsa mea si a copiilor nostri nu poate fi motiv de evacuare? Violenta verbala cu mine si copiii nostri nu este un motiv de avacuare? Copiii stiu ca nu pot fi martori dar ele au auzit si de nenumarate ori cum ma injura si au fost la randul lor injurate si a urlat la ele, de asemeneas au auzit ca m-a amenintat ca ma omoara. Acest lucru nu il pot demonstra nicium? Daca as duce copiii la un psiholog nu as putea chema psihologul in instanta sa relateze despre copii si ce i-au spus copiii?
Inregistrarile unor discutii in care este violent verbal cu mine nu poate fi o proba despre violenta lui? Sau daca ar fi violent fizic cu mine si il inregistrez aceasta nu este o proba? Sau daca nici aceasta nu este, atunci daca il vad ca devine agresiv si o sun pe mama mea si ea ramane pe telefon auzind ca el ma loveste este suficient de buna pentru o evacuare? Daca in cazul in care aceasta este o proba , mama e buna de martor, sau ar trebui sa gasesc pe altcineva pe care sa sun si sa poata depune marturie ca a auizt ca ma lovea.
2. Sotul meu are un pfa in care are chitante taiate dar nu pe suimele reale asa incat daca l-as da in judecata pentru pensie alimentara, pe baza venitului net inregistrat la finante el ar fi obligat sa imi dea pt cei doi copii o pensie de 600 lei/luna, ceea ce nu este real intrucat in mod real el castiga 19000 lei pe luna, ca medie. Pot sa demonstrez acest lucru adunand la cheltuielile pe care el insusi le-a declarat ca le are lunar ca pfa si cheltuielile pe care le pot demonstra cu chitante ca le-a avut in afara profesiei (curent acasa, rata la banca, incalzire etc)? Dau un exemplu el spune ca a avut venit net pe luna anul trecut 1800 lui avand un venit brut de 8900 lei/luna si cletuieli de 7100 lei/luna. La asta daca eu demonstrez ca el lunar a mai platit 500 lei/luna incalzire si curent, 2500 lei/luna rata la banca, plus mancare /luna (dar la asta nu am facturi si chitante dar se presupune ca omul trebuie sa si manance), plus haine, impozit pe casa, masini, etc ajungand sa aiba de fapt cheltuieli de cel putin 11000 lei/luna atunci cu acest lucru nu pot demonstra ca el de fapt castiga mai mult decat are pe hartii ? daca se ia inconsiderare asa ceva se sesizeaza cumva din oficiu pe partea penala si se incep cercatari pt evaziune fiscala? (ca nu as dori asa ceva). Daca nu se ia in considerare nu este nimic ce as putea face sa primesc sumele care se cuvin copiilor pe baza adevaratelor venituri? Mentionez ca eu am 700 lei salar si este evident ca nu am cum sa cresc copiii din 700 lei ai mei +600 de la el, mai ales ca un ul din copii face performanta si de aceea sunt atat de disperata. In pl;us el considera ca el avand venituri asa de mari el o sa castige la partaj mai mult decat 50%. Este poisibil? Intr-adevar el aa dus banii in casa, dar faptul ca eu am gatit spalat avut grja de copii nu reprezinta un aport care intr-adevar nu il putem cuantifica in bani, dar nu ajung si eu pana la acel 50%. De altminteri el stiind ca eu si copiii depuindem de el se poarta despotic si tiranic si face afirmatia ca ale lui sunt toate.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. sunt tare disperata.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 20:51, 4 Septembrie 2011
Chiar daca el nu vrea sa divorteze daca a parasit de 3 luni domiciliul conjugal deja aveti un motiv de divort.
Restul aspectelor le veti discuta cu avocatul pe care il veti angaja.
aveti o situatie tare delicata
oricum la partaj luati 50% cu un avocat bun,si tot cu el puteti lua mai mult de 600 lei pensie alimentara
mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să divorțez de soțul meu, care e violent atât fizic cât și verbal, dar el spune că îmi poate lua copiii pentru că are un venit mult mai mare decât al meu. ce mă sfătuiți? elisa emilia elisa emilia Buna ziua Sunt casatorita cu un om violent fizic si verbal.Avem 3 fete(8, 5 si 3 ani).Vreau sa divortez dar el zice ca imi poate lua copii deoarece are un ... (vezi toată discuția)
Am obosit să lupt doar eu! ce șanse am să-mi iau copiii la mine? Anonima90 Anonima90 Buna ziua! Numele meu este Maria si am 28 de ani.In urma cu 11 ani m-am căsătorit cu un bărbat,cu care acum am doi copii.M-am căsătorit cand eu aveam 16 ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica verbala, psihologica si emotionala in timpul divortului cu minori - ce e de facut? anamaria_xyz anamaria_xyz Acum cateva saptamani am introdus divortul fara acordul sotului din culpa comuna (probleme grave in casatorie exista de cativa ani, fara nicio rezolvare). De ... (vezi toată discuția)