Buna ziua
O persoana fizica care poate presta servicii in domeniul IT dar nu este autorizata (nu este nici PFA nici SRL) poate incheia cu un PFA un contract civil de prestare servicii?
Colaborarea ar fi temporara si ocazionala cand PFA intampina dificultati de realizare a taskurilor
Multumesc
Multumesc pt raspunsuri, dar eu eram interesata de o suma aproximativa pe care ar trebui sa o incaseze in luna respectiva.
Pe fluturas apar 40 de ore CIM dar la suma e trecut 0. Este corect?
Daca un angajat cu un salariu brut de 4000 Ron a avut pe luna noiembrie un concediu medical de 5 zile cu codul 01 (75%) care este salariu net pe care ar trebui sa l incaseze?
Pe fluturas apar 40 de ore CIM dar la suma e trecut 0. Este corect?
'In obiectul contractului incheiat cu o agentie imobiliara este mentionat '' Clientul beneficiaza de servicii imobiliare de intermediere ,servicii ce constau in identificarea si prezentarea de oferte imobiliare ca urmare a solicitarii Clientului.
Nu e mentionat nimic legat de achizitie imobil, chiar daca in articolele urmatoare este mentionat comisionul in cazul cazul achizitionarii imobilului
. In cazul in care nu i platesc comisionul se poate folosi ca argument viabil in instanta?
As vrea sa intreb legat de un contract incheiat cu o agentie imobiliara:
1. daca in contract scrie ca se va plati comisionul in momentul in care se perfecteaza orice tip de act in vederea vanzarii cumpararii imobilului (antecontract precontract ,promisiune bilaterala,etc) iar OUG 21/1992 este mentionat faptul ca nu se percepe comision decat in momentul incheierii unui contract de vanzare cumparare , te exonereaza de la plata comisionului?
2. In contractul de intermediere imobiliara este mentionat ca in caz de neplata a
comisionului la termen, clientul datoreaza penalitati de 0.5%/zi intarziere,
calculate de la data perfectarii oricarui tip de act in vederea vanzarii cumparariI
imobilului(antecontract, promisiune vanzare cumparare
sau in lipsa acestora contractul de vanzare/cumparare.
Daca in Oug 21/1992 este mentionat faptul ca nu se poate percepe comision
decat in momentul incheierii unui contract de vanzare cumparare,
in cazul in care nu i platesc si agentia ma cheama instanta
cum se poate considera ,legal, aceasta penalitate?
Il voi plati din momentul semnarii contractului
de vanzare cumparare sau din momentul semnarii precontractului/promisiunii?
Buna ziua
O ruda de gradul I si-a deschis un mic atelier de croitorie prin fonduri europene.
Eu lucrez in domeniul web si o pot ajuta cu implementarea site-ului pentru atelier respectiv promovarea afacerii in mediul online,
Intrebarea mea este, gradul I de rudenie ma impiedica sa fac acest lucru? Adica din cauza gradului de rudenie nu pot sa implementez site ul si sa realizez serviciile de promovare in conditii legale cu factura pe firma etc.
Va multumesc pentru raspuns. Eu nu am diploma in It, dar am studii superioare si sunt incadrata pe acceeasi functie ca si unii din colegii care au terminat Informatica.
Eu nu inteleg pe ce baza unii primesc si altii nu scutirea de impozit, desi suntem incadrati pe aceeasi functie.
Mi s a raspuns ca firma nu e obligata sa ma scuteasca de impozit.
Lucrez intr un departament de It, fiind incadrata ca ajutor programator.
Unii din colegii mei, care lucreaza in acelasi departamen pe postul de programator au pe fluturas 0 impozit altii au un anumit procent si implicit salariul mai mic.
Este corect,conform noii legi din 1 ianuarie 2018?
De asemenea dupa mi ce s-a facut act aditional pentru modificarea functiei, nu mi s a dat o fisa a postului?
Cum ar fi corect sa procedez?
Da, corect si va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Insa eu altceva incerc sa ma lamuresc
In lege scrie
"Încadrarea unei persoane în lista de ocupaţii specifice activităţilor de creare de
programe pentru calculator, în scopul beneficierii de scutirea de impozit pe veniturile din
salarii şi asimilate salariilor prevăzută în Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu
modificările şi completările ulterioare, constituie responsabilitatea angajatorului. "
Nu ar fi fost corect ca angajatorul meu, sa ma incadreze corect de cand s-a dat legea, stiind asta?
Si daca as fi web developer,( am facut cerere de reincadrare), dar nu cu diploma de INFO, scutirea de impozit nu se refera la toti angajati din departamentul IT?