Bună seara !
Fostul concubin , în încercarea de-a se răzbuna pe mine pentru că l-am părăsit , mi-a plantat arme de foc încărcate în încăperea în care locuiam cu cei doi copii minori .
La ce faptă penală poate fi încadrată infracțiunea în sine ?
Dacă în urma sesizării IGP , procurorul militar dezinvestește cauza aplicând o sancțiune de 800lei și cheltuieli de judecată , eu personal aș putea depune plângere în acest sens pentru redeschiderea urmăririi penale ?
Menționez faptul că în dosarul respectiv am fost marcată cu calitatea de martor .
Mulțumesc anticipat !
Bună seara !
Sunt cetățean român cu domiciliul stabil în Germania .
Vă rog respectuos să-mi spuneți dacă există o variantă mai simplă de revocare procură decât cea prin intermediul consulatului român .
Menționez că instituția de mai sus se află la o distanță de 800 km. de domiciliul meu , fapt pentru care îmi este imposibil să pot ajunge acolo.
Aș putea trimite notarului negația în format electronic sau prin poștă ?
Vă mulțumesc anticipat !
Bună ziua !
Sunt cetățean român cu reședința în Germania de aproximativ 30 ani .
Săptămâna trecută tatăl meu a decedat .
Deschizând acțiunea succesorală notarul a constatat că defunctului i-a fost întocmită succesiunea după mama mea , în anul 2004 , acesta declarând împreună cu cei doi martori că nu are copii și este singurul moștenitor al mamei mele , fapt pentru care eu nu pot să înaintez acțiunea succesorală până ce acest document nu va fi anulat .
Bună ziua !
Aș dori să mă sfătuiți în legătură cu fetița mea în vârstă de 1 an 1/2 căreia tatăl biologic , în ciuda hotărârii instanței , nu i-a plătit niciodată pensia alimentară și nici nu a vizitat-o .
Actualul meu soț dorește s-o înfieze pe cea mică .
Care este procedura legală ?
Credeți c-ar fi necesar acordul tatălui biologic , chiar dacă acesta nu a contribuit niciodată la creșterea și îngrijirea minorei ?
Mulțumesc anticipat !
Am fost prins în trafic pe scuter cu alcoolemie 0,6 .
Mi-a fost reținut permis categorie A/M
Acțiunea în instanță nu s-a încheiat încă
Mi se permite să dau examen pentru categoria B ?