avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Capitanescu

Activitate Elena Capitanescu

Buna ziua!
O persoană care nu are niciun fel de venit, nu muncește legal și care sufera de parkinson poate îndeplini calitatea de tutore a unui interzis judecătoresc?
Va multumesc!
Discuție Fisa de post
Buna ziua! Lucrez in cadrul unei societăți de transport public din București. Sunt încadrată în funcția de operator introducere prelucrare si validare date. În fișa de post sunt introduse 2 fise de post ( cea de pontator si cea de statistician). Functia de statistician este remunerata cu mai multi bani decât funcția de operator. Când am cerut sa-mi fie schimbată încadrarea în funcția de statistician ,mi s-a spus că Depoul la care lucrez , nu este prevăzut cu acest post ,desi eu am preluat toate sarcinile statistician ului care a plecat la alt depou, mi s-a mai spus că atunci când a plecat la alt depou, a plecat cu tot cu post. Acest lucru mi se pare total absurd. Sunt exploatată în acest fel de peste 6 ani. Ce pot face în acest sens??? Se cunoaște problema ptr ca nu sunt singura in aceasta situație , suntem mai multe persoane dar celorlalte le este frică să vorbească ptr ca-si vor pierde slujba. Este vorba de STB-SA, fosta RATB.
Va rog sfatuiti-ma! Ce-as putea face ptr a -mi se schimbă încadrarea în funcție?
Discuție Pot cere daune?
Am reușit să ridicăm interdicția soțului meu ( a fost pus sub interdicție judecătorească când a împlinit 18 ani la cererea surorii lui, mama fiindu-i tutore după rămânerea definitivă a sentinței). Atât sotul cât și eu nu am avut cunoștință de acest lucru, totul ieșind la iveală când am dorit să cumpărăm o locuință. Mama lui i-a ascuns acest lucru timp de 12 ani, Nici la căsătoria civilă la care a fost prezentă nu a spus despre acest aspect, lucru care ne-a adus prejudicii materiale , morale și psihice atât mie, soțului meu cât și copiilor mei.(am doi copii din prima căsătorie) Mai mult, a făcut plângere penală împotriva mea ptr inducerea în eroare a instituțiilor statului, cercetare care s-au soluționat cu neinceperea urmăriri penale. De 2 ,5 ani am fost la mâna ei cum s-ar spune, ea era comandantul familiei noastre, nu a dorit sub nicio formă să renunțe la tutela nici să fie alături de noi în procesul de ridicare a interdicției. Aceste lucruri ne-au cauzat foarte mult stres, neliniște, umilință, suferinta mai ales soțului care suferă de epilepsie încă din copilărie. Ar fi foarte multe de spus...as dori să-mi dați un sfat...are rost să începem un proces pentru acordarea de daune ptr ca noi am suferit groaznic de mult din cauza acestei femei care din punctul meu de vedere , nu se poate numi"mama". Va multumesc!

Este vorba de neinceperea urmăririi penale.
Răspuns la discuția Curatorul poate fi numit tutore?
Doamna avocat, va rog , legea care era in anul 2006 este aceeași cu actuala .? Ca ,curatorul sa devina după punerea sub interdicție ,tutorele acestuia? Ptr ca tutorele soțului meu îmi spune ca legea din 2006 ii permitea ca , curator fiind ,sa poată deveni tutore( mi se pare absurd deoarece la acel moment pot spune ca soțului mei i s-a încălcat dreptul la apărare). Va Mulțumes cu deosebita stima!
Va mulțumesc ptr sprijin si interes!
Am introdus cerere de ridicare a înterdictiei, inca nu am avut niciun termen, dar doresc cu toată ființă mea sa fac aceasta femeie sa plătească ptr prejudiciile aduse mie si soțului meu, ,..
Va mulțumesc ptr interes!
Autoritatea tutelară cunoaște fff bine situația noastră, tutorele actual ( mama lui) nu dorește sa renunțe la tutela in favoarea mea. Nu înțeleg cum a fost posibil ca in instanță să-l reprezinte in calitate de curator iar apoi să-i devina tutore . ..si sunt fff multe lucruri "cusute cu ata alba ". Instanță ,sau cine anume trebuia sa se sesizeze?? Acestui om i s-au încălcat grav dreptul la apărare ,la viata privata , a fost facut un ABUZ asupra lui. Autoritatea tutelara ma ia cu povesti ,,ca a facut-o ptr a-l proteja...(ce sa protejeze ,ca nu are conturi bancare,este un om simplu si normal din toate punctele de vedere) . Mama lui nu a muncit si nici nu muncește,este un parazit social care a profitat de suferință propriului copil cu un tupeu fantastic sfindand astfel oamenii normali care muncesc si plătesc taxe statului. Cand am intrebat-o de ce a recurs la acest gest de a-si nenoroci copilul mi-a răspuns " cu ce era sa trăiesc, cum puteam să-i fiu asistent personal daca nu-l puneam sub interdicție??? Așa ceva este mult peste puterile mele de a accepta anumite lucruri. Vreau cu orice preț sa plătească ptr tot răul facut mie ,dar mai ales propriului copil.
Sunt căsătorită cu un interzis judecătoreșc, lucru de care nu am știut nici eu si nici soțul meu la momentul căsătoriei. Mama lui l-a pus sub interdictie cand a implinit 18 ani. Acum are 30. Nu a știut ca aceasta a decurs la acest gest , i-a ascuns tot timpul, chiar il trimitea la vot ptr ca acesta sa nu aibe ceva de bănuit despre sit lui. Este pers cu handicap -epilepsie. Aceasta i-a fost asistent personal pana luna trecuta cand personal am cerut ca cei de la Dgaspc sa verifice situația. Suntem căsătoriți de aproximativ 2 ani, locuim singuri si dorim sa ridicam aceasta interdicție. Cand a fost pus sub interdicție acesta nu a fost prezent in instanță,.mama lui, viitorul tutore, l-a reprezentat, ulterior a fost numita tutore de către primarie. Va rog, cum putem arata aceste nereguri grave ce au fost făcute de mama lui, totul in favoarea dânsei si in defavoarea soțului meu,.
Curatorul poate fi numit tutore???