avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters47032

Activitate ContSters47032

Am revenit din nou cu vecinul meu probleba din subiectul cu ,, refuzul despagubirii' www.avocatnet.ro/content/for... .
Pana una alta el a gasit o metoda ingenioasa de a ma forta sa fac cum vrea el si anume: mi-a blocat scurgerea de la cadita de dus si de la chiuveta cu sosete ! Da oameni buni ! Blocul este mai vechi iar scurgerea de la chiuveta si de la cadita din baie se unesc in sifonul de pardoseala si de acolo pleaca prin pardoseala, ajunge la vecinu in baie , face un cot de 90 de grade si intra in teava principala. Asa este facut blocul si asa sunt toate apartamentele. Intre cotul de 90 de grade si conducta principala exista o gura de vizitare pe care el a deschis-o si in care a bagat doua sosete. El nu ma lasa sa vad ce se intampla cu scurgerea insa am chemat un instalator care a scos sosetele cu un '' sarpe'' iar dupa o jumatate de ora vecinul a infodat iar scurgerea cu o carpa pe care la fel am scos-o cu '' sarpele ''. Ce ma fac eu cu asta ca e nebun de legat Va rog sa-mi spuneti in baza carei legi pot intra la el in casa pentru a modifica cumva scurgerea, scurgere care este propietatea mea. Pe de alta parte sunt convins ca daca ii zugravesc exact asa cum vrea el tot imi va face probleme. Care sunt pasiii care trebuie urmati ca nu stiu ce sa mai fac? Va multumesc !
Răspuns la discuția Refuzul despagubirii
Zugravul pe care l-am adus imi cerea 100 -150 RON manopera iar materialele nu sunt mai mult de 100 RON deci in total maxim 250 RON iar pana la 700 ron mai este ceva. Va multumesc si mai astept pareri !
Buna ziua ! Ma confrut cu o problema iesita din comun legata de desbagubirea unui vecin. Acum o luna de zile s-a spart o teava de apa rece iar vecinul de la etajul inferior a fost inundat in baie si bucatarie. Teava respectiva pleaca din conducta principala a blocului si ma alimenteaza pe mine si pe inca un vecin situat pe acelasi etaj cu mine , teva aflandu-se ingropata in perete. Ca urmare am chemat un instalator , am reparat conducta aflata in perete si am stabilit cu vecinul de jos sa-i reparam tavanele, paguba nu fiind deloc mare si anume, doar lavabila si gletul umflat pe o suprafata de maxim un metru patrat. Initial vecinul de jos a cerut 7 milioane pentru repararea tavanelor insa mi s-a parut exagerat asa ca am adus un zugrav care a cerut o suma mult mai mica. In momentul in care m-am prezentat cu zugravul la usa vecinului pentru a-i repara paguba vecinul a spus ca daca zugravul nu ii va emite factura pe numele lui el nu este de acord cu reparatia si asta in conditiile in care eu suport toate cheltuielile. Normal ca zugravul nu are de unde sa-i dea factura si am incercat sa-l convingem pe vecinul pagubit ca vrem sa-i reparam . Nu am avut cu cine sa ne intelegem acesta spunand ca ne vedem in instanta pentru ca el fara factura nu accepta reparatia. Mentionez ca vecinul pagubit este avocat. Am cateva indicii care ma fac sa cred ca vecinul pagubit avocat este nebun si anume:
1. de la inceput m-a amenintat cu instanta; 2. sustine ca poate fi deranjat numai dupa ora 20:00 pentru reparatii; 3. a solicitat o suma foarte mare ( 7 milioane ) pentru doua tavane ce nu depasesc 3 metri patrati; 4.doreste factura pe numele lui dar platita de mine de la un amarat de zugrav; 5. am stabilit doua zile pentru lucrari si cand am ajuns la usa cu materialele si cu zugravul ne-a zis sa venim peste trei zile. Este clar ca el vrea in instanta ! ! V-as ruga cateva sfaturi ! Va multumesc !
Buna ziua !
In cazul in care intr-un contract de vanzare-cumpararea a unui imobil nu se declara toata suma reala imi poate spune si mie cineva unde s-ar incadra aceasta fapta avand in vedere Lege Evaziunii Fiscale ? In ce termen fapta se prescrie daca valoare nedeclarata este de 7.000EUR sau care este pedeapsa in acest caz ?
Mentionez ca am citit legea insa nu am reusit sa gasesc raspunsurile de care aveam nevoie. Va multumesc !
Răspuns la discuția Citarea martorilor
Am inteles ! Aveti idee cat ar fi valoarea amenzii judiciare in caz ca se hotaraste aplicarea ei ?
Răspuns la discuția Citarea martorilor
Atata timp cat cutia de scrisori nu are nici un fel de incuietoare se poate presupune ca oricine poate lua din ea orice fel de corespodenta. Cate citatii de prezentare ca martor in instanta se pot trimite pana cand se elibereaza mandatul de aducere sau pana cand se hotaraste amenda judiciara ?:-/

Salutare ! Am fost citat ca martor intr-un dosar de Furt . Citatia am gasit-o in cutia de scrisori . Intrebarea mea este ce se va intampla daca nu ma voi prezenta la data si ora comunicata in citatie ? Mentionez ca este prima citatie pe care o primesc, ca inculpatul se afla in arest preventiv iar procesul se afla in stadiul procesual de Fond.
Nu pun in discutie aici motivele pentru care nu vreau sa ma duc ci doar plec din start de la ideea ca nu am gasit citatia si ca habar nu am despre ce este vorba . Din cate stiu daca se considera ca marturia mea este importanta mi se va mai trimite o citatie iar daca nu se considera acest lucru nu mi se va mai trimite nimic. Mai stiu ca se poate ajunge la un mandat de aducere si o amenda judiciara.
Va multumesc!

lucaro

Ocupatia:

Ultima vizita: 22-Oct-2007 14:14

Vezi profilul
Trimite un mesaj privat lui lucaro
Trimite un e-mail lui lucaro
Cauta toate mesajele lui lucaro