eu chiar nu am inteles ce cauta acea piesa de curatire (asta este denumirea exacta a piesei in cauza) in apartamentul vecinului dvs
parere personala ... incercati sa eliminati acea piesa de curatire. garantat nu va va lasa sa faceti acest lucru. tocmai de aceea, faceti o sesizare la asociatia dvs ca sa-i dea un preaviz acestuia pentru remedierea defectiunii la instalatia de scurgere (asta sa fie motivul ;)) in temeiul art 12, paragraf B (obligatii) aliniat b) din HG 1588/2007 care prevede
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii: [...]
b) sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul propriu, cu un preaviz de 5 zile, al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar si justificat sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz, conform prevederilor din statutul asociatiei de proprietari;
abia dupa aceea ar trebui sa faceti sesizare la primarie (desi nu cred ca cei de acolo vor rezolva ceva) si, eventual, in instanta
o alta solutie ar fi sa lipiti cumva piesa respectiva, pentru ca "stimabilul" vecin sa nu mai poata desface capacul piesei de curatire