avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Accesul la propria conducta de scurgere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Accesul la propria conducta de scurgere

Am revenit din nou cu vecinul meu probleba din subiectul cu ,, refuzul despagubirii' www.avocatnet.ro/content/for... .
Pana una alta el a gasit o metoda ingenioasa de a ma forta sa fac cum vrea el si anume: mi-a blocat scurgerea de la cadita de dus si de la chiuveta cu sosete ! Da oameni buni ! Blocul este mai vechi iar scurgerea de la chiuveta si de la cadita din baie se unesc in sifonul de pardoseala si de acolo pleaca prin pardoseala, ajunge la vecinu in baie , face un cot de 90 de grade si intra in teava principala. Asa este facut blocul si asa sunt toate apartamentele. Intre cotul de 90 de grade si conducta principala exista o gura de vizitare pe care el a deschis-o si in care a bagat doua sosete. El nu ma lasa sa vad ce se intampla cu scurgerea insa am chemat un instalator care a scos sosetele cu un '' sarpe'' iar dupa o jumatate de ora vecinul a infodat iar scurgerea cu o carpa pe care la fel am scos-o cu '' sarpele ''. Ce ma fac eu cu asta ca e nebun de legat Va rog sa-mi spuneti in baza carei legi pot intra la el in casa pentru a modifica cumva scurgerea, scurgere care este propietatea mea. Pe de alta parte sunt convins ca daca ii zugravesc exact asa cum vrea el tot imi va face probleme. Care sunt pasiii care trebuie urmati ca nu stiu ce sa mai fac? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 01:14, 22 Februarie 2009
Faceti sesizare la asociatia de locatari, la primarie si apoi in instanta.
eu chiar nu am inteles ce cauta acea piesa de curatire (asta este denumirea exacta a piesei in cauza) in apartamentul vecinului dvs
parere personala ... incercati sa eliminati acea piesa de curatire. garantat nu va va lasa sa faceti acest lucru. tocmai de aceea, faceti o sesizare la asociatia dvs ca sa-i dea un preaviz acestuia pentru remedierea defectiunii la instalatia de scurgere (asta sa fie motivul ;)) in temeiul art 12, paragraf B (obligatii) aliniat b) din HG 1588/2007 care prevede
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii: [...]
b) sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul propriu, cu un preaviz de 5 zile, al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar si justificat sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz, conform prevederilor din statutul asociatiei de proprietari;

abia dupa aceea ar trebui sa faceti sesizare la primarie (desi nu cred ca cei de acolo vor rezolva ceva) si, eventual, in instanta
o alta solutie ar fi sa lipiti cumva piesa respectiva, pentru ca "stimabilul" vecin sa nu mai poata desface capacul piesei de curatire
Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2009
ContSters61266, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Miros pestilential in timpul verii, in baie Cristina I. Cristina I. Buna seara. Supun atenției dvs următoarea situație: in urma cu aproape 1 an am achiziționat o locuința intr-un bloc ridicat in urma cu aproape 45 ani. ... (vezi toată discuția)
Scurgere neconforma la bloc BogdanMelenciuc BogdanMelenciuc Bună ziua. Locuiesc la etajul 8 al unui bloc. La una din bai țeavă de scurgere de pardoseala iese în tavanul vecinului de dedesubt și apoi întra în ... (vezi toată discuția)
Drepturi pe tevile de canalizare Ioana2012P Ioana2012P Buna ziua! Am cumparat in 2012 un apartament situat la parterul unui bloc nou. In toamna anului trecut a refulat sifonul din pardoseala baii. Dupa o ... (vezi toată discuția)