avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul despagubirii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul despagubirii

Buna ziua ! Ma confrut cu o problema iesita din comun legata de desbagubirea unui vecin. Acum o luna de zile s-a spart o teava de apa rece iar vecinul de la etajul inferior a fost inundat in baie si bucatarie. Teava respectiva pleaca din conducta principala a blocului si ma alimenteaza pe mine si pe inca un vecin situat pe acelasi etaj cu mine , teva aflandu-se ingropata in perete. Ca urmare am chemat un instalator , am reparat conducta aflata in perete si am stabilit cu vecinul de jos sa-i reparam tavanele, paguba nu fiind deloc mare si anume, doar lavabila si gletul umflat pe o suprafata de maxim un metru patrat. Initial vecinul de jos a cerut 7 milioane pentru repararea tavanelor insa mi s-a parut exagerat asa ca am adus un zugrav care a cerut o suma mult mai mica. In momentul in care m-am prezentat cu zugravul la usa vecinului pentru a-i repara paguba vecinul a spus ca daca zugravul nu ii va emite factura pe numele lui el nu este de acord cu reparatia si asta in conditiile in care eu suport toate cheltuielile. Normal ca zugravul nu are de unde sa-i dea factura si am incercat sa-l convingem pe vecinul pagubit ca vrem sa-i reparam . Nu am avut cu cine sa ne intelegem acesta spunand ca ne vedem in instanta pentru ca el fara factura nu accepta reparatia. Mentionez ca vecinul pagubit este avocat. Am cateva indicii care ma fac sa cred ca vecinul pagubit avocat este nebun si anume:
1. de la inceput m-a amenintat cu instanta; 2. sustine ca poate fi deranjat numai dupa ora 20:00 pentru reparatii; 3. a solicitat o suma foarte mare ( 7 milioane ) pentru doua tavane ce nu depasesc 3 metri patrati; 4.doreste factura pe numele lui dar platita de mine de la un amarat de zugrav; 5. am stabilit doua zile pentru lucrari si cand am ajuns la usa cu materialele si cu zugravul ne-a zis sa venim peste trei zile. Este clar ca el vrea in instanta ! ! V-as ruga cateva sfaturi ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:57, 15 Februarie 2009
inteleg ca va cauta cusur.
incercati sa va atrageti cat mai multi martori ca sa va fie de folos la un eventual proces.
700 lei pt 2 tavane...ganditi-va vopseaua, gledul si mana de lucru...poate nu este chiar asa mult....in conditiile in care ati putea evita un proces.
pot fi mai multe motive pt. care doreste factura.
nu discutati cu el sub nici o forma dupa ora 20 ....probabil vrea sa va atraga in vreo capcana....cu politia....
Zugravul pe care l-am adus imi cerea 100 -150 RON manopera iar materialele nu sunt mai mult de 100 RON deci in total maxim 250 RON iar pana la 700 ron mai este ceva. Va multumesc si mai astept pareri !
Acum se pot face facturi si in excel sau inca se mai gasesc indivizi care flutura facturi pe la colturi. Completati o factura de 1000 de ron si aduceti zugravu dvs. Poate asa va fi extaziat ca va pus sa platiti si mai mult. De fapt asta urmareste, sa se razbune si sa va produca si el pagube in buget.
Oricum este lipsa de omenie, de parca acum zilnic trebuie sa lingem tevile sa vedem daca exista scurgeri sa nu deranjam vecinu?
Cunosc genu de oameni voi sta intre ei si eu curand.
Avea dreptate un reporter, inainte sa iti cumperi casa pe langa faptul ca trebuie sa iti placa zona, blocul, planul casei trebuie sa mai ai grija si ce vecini stau acolo fiindca degeaba ai o casa confortabila daca trebuie sa suporti un calvar zilnic din partea vecinilor. Si cand te gandesti ca sunt aceeasi nationalitate cu noi dar parca crescuti pe luna.
Va sugerez o idee. Vecinul Dv. nu este nebun deloc, ci doar smecher. Factura o vrea pe numele lui pentru a o deconta, fie ca are firma cu sediul social in apartament, fie ca vrea sa-si ia niste bani de la asigurarea casei. Si in acest caz, parerea mea este sa-i spuneti ca-i aduceti firma sa-i repare casa, dar s-o plateasca el si apoi n-are decat sa-si scoata banii cat doreste si de unde doreste el sau....in cazul in care Dv. aveti asigurare daunele respectivului o sa le plateasca firma de asigurare, iar Dv. nu mai aveti nimic de facut sau ca ii aduceti firma cu factura, platiti Dv, dar factura va fi pe numele Dv.. Daca nu vrea si nu vrea, e clar ca doreste sa castige un ban "gramada", cum se spune, dintr-un lucru atat de mic. Asta ar spune mult despre ce fel de vecin aveti!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avarie coloana apa narcisdaniel narcisdaniel daca conducta de apa a blocului se crapa, eu am tavanul ud si trebuie sa sparg la vecinul de sus, cine plateste daca teava este sparta la nivelul ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? amk1243 amk1243 Vecinul de la etajul superior a inlocuit teava de scurgere de la bucatarie. Au trecut 7 luni si in urma lucrarii efectuate sus, la mine au aparut pete de ... (vezi toată discuția)
Teava comuna sparta Monicaluis Monicaluis Ma puteti ajuta cu un raspuns? In cazul in care o teava comuna se sparge la nivelul apartamentului meu, eu sunt obligata sa chem un instalator sau ... (vezi toată discuția)