avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate bi23

Activitate bi23

Discuție Pensie m.a.i
Pensionar medical militar din anul 2001,gr.2.
La data pensionarii in 2001,vechimea luata in calcul prin DECIZIE 21 ani,7 luni,6 zile,
-politist,11 ani,6 luni,20 zile,
-1 an ,8 luni ,20 zile grupa 1,conditii speciale,minerit uraniu
-1,4 luni stagiul militar
Din anul 2001 pensionar medical militar.In prezent inacasez o pensie lunara de 1303 lei cu indexarea de 4,6 %,din ianuarie 2020.Va rog sa-mi comunicati daca in situatia mentionata a subsemnatului,este oportun sa deschid o actiune civila pentru marirea cuantumului pensiei,intrucat persoane in situatii similare incaseaza venituri duble si peste.Toate demersurile facute de catre mine la casa de pensii a M.A.I. au primit raspunsuri fara inteles si de catre o persoana calificata in domeniul juridic.De retiunut este ca pe parcursul activitatii in M.A.I ,jumatate din activitate am fost sef post de politie,Ori in situatii similare functiile detinute pe perioaada exercitarii activitatii de politist ,au primit un spor in cuantumul pensiei.Mentionez ca pensia militara medicala este cu revizuire in fiecare an.Va multumesc.
In 2001 imi desfasuram activitatea in calitate de subofiter politie in cadrul IPJ MURES. In cursul aceluiasi an ,am fost destituit din politie cu invocarea lit.i. pentru patarea onoarei si demnitati militare.In cursul cecetarilor si ulterior a pronuntarii verdictului nu s-au adus nici un felde probe in sustinerea trecerii in rezerva.Deasemenea in data judecarii ,aveam internare in spital,am fost ridicat fara mandat din postul de politi si dus la politia municipala pentru a fi judecat.Consiliul de Judecata s-a deplasat de la ipj la politia municipala pentru a ma judeca.Pe parcursul derularii judecatii consiliului ,eu am asteptat fata usii comandantului .In final m-i s-a comunicat decizia lor.Din motive medicale si materiale nuam facut pana acum demersuri in instanta.
ACIVITATE-CONF.DECIZIE PENSII MILITARE 21 ANI 7 LUNI 6 ZILE.
cadru militar 13 ani ,10 luni ,16 zile ,
-conditii deosebite 11 ani,1 luna,11 zile,
-conditii speciale gr.1 1 an 8 luni 20 zile
Pensie medicala militara gr. 2 invaliditate din luna martie 2001.
-am o vechime cumulata de 21 ani,7 luni ,6 zile pensie recalculata 1143 lei,se mentine in plata 1229 lei. activitate.1,8 luni miner subteran materiale radioactive,1988-2001,subofiter politie,(4 ani sef post politie) -2001 pensionat medical grad II invaliditate-pensie recalculata 1443 se mentine in plata 1229 lei.INTREBARE -este corect calculul pensiei,intrucat cunosc persoane care au desfasurat activitatea in condiitii smilare si au o pensiie cu mault mai mare ? V a multumesc !