avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate LIC2012

Activitate LIC2012

Bună seara! Poate nu am ales termenul potrivit când am făcut referire la agenție (noi nu avem pregătire juridica), dar din punctul nostru de vedere agenția a fost cea care știa ca situația din teren nu coincide cu cea din documente și nu a fost corecta fata de noi, când de fiecare data ne dădea asigurări ca actele sunt în regula.
În ceea ce privește verificarea documentelir, chiar nu am avut acces la ele, de la început vânzătorul a spus ca I le pune la dispoziție agentiei, pe diverse considerente pe care nu le-a dezvoltat.
În ceea ce privește inselatoria, sa înțeleg ca falsul în declarații nu are nici o consecinta? Scrie clar în contract: noi vânzătorii declaram ca nu am făcut modificări interioare!
Agentia imobiliara poate fi chemata în instanță pentru abuz de incredere?
Dacă va mai fi o data viitoare pt achiziție imobil, am învățat din aceasta lecție ca nu mai trebuie sa fiu de buna credință, sa verific personal toate documentele și ce este mai important avem dreptul sa solicitam de la notarbun draft de contract pe care îl studiem acasă la nivel de propozitie, apoi mergem și semnam. Am primit o lecție cam dura care ne pune enorm de mult pe drumuri.
Dacă ar fi existat o autorizatie trebuia refăcută schita cadastrala , lucru care nu s-a intamplat, având în vedere ca la notar a depus schita initiala.
Dacă ar fi existat o autorizatie trebuia refăcută schita cadastrala , lucru care nu s-a intamplat, având în vedere ca la notar a depus schita initiala.
Bună ziua! Nu exista pereți de rigips montati, ci doar pereți din cărămidă desfiintati. Conform legislatiei valabile la data efectuării modificărilor, foștii proprietari aveau obligația obținerii unor autorizații pentru modificările efectuate. Aceste modificari (baia si marirea bucatariei) nu au fost facute in acelasi timp. Am contactat conducerea asociației de proprietari (spre norocul nostru, in prezent este aceeași care era și la data modificarilor) care recunoaște ca avea știință de modificările din apartament, recunoaște ca trebuia o autorizație dar știe ca nu a existat acea autorizație din simplul motiv, citez, "era cu o funcție în partid și nu dădea socoteala nimanui". Nu poate sa ne răspundă de ce nu a solicitat (in scris) acea autorizație de la foștii proprietari, având în vedere ca legislația prevedea clar ca asociația de proprietari tb sa dețină o copie de pe autoriz.
Bună ziua! Nu doresc decât sa suporte cheltuielile pentru intrarea în legalitate sau dacă refuza categoric, chiar rezilierea contractului. Modificările constau in: zidit usa baia mare, desființare debara cu aerisire si spart perete comun cu baia, modificarea traseului și subdimensionarea instalațiilor sanitare la baie (modificări care au și cauzat o inundație în urma căreia trebuie sa despagubim vecinul de sub noi), desființare baie mica și o alta debara, tot cu aerisire, care au dus la mărirea bucatariei. Peretele comun dintre debara și baie era de rezistenta, din documente. La banca am aflat ca nu se poate accepta pentru girat (nici nu se mai poate pune problema pt vânzare prin credit bancar) pt următoarele modificari: zidit usi, desființat bai și debara cu aerisire.
Bună ziua! În luna mai 2018 am vizionat împreună cu reprezentantul unei agenții imobiliare un apartament, în vederea cumpararii. Observând ca apartamentul a suferit unele modificari dpdv al suprafeței utile, am întrebat proprietarul dacă are avize, autorizații pt modificările efectuate. Răspunsul a fost da. Am continuat procedura (reprezentantul AG imobiliare a verificat doc, a transmis actele la notarul ales de dansul și a programat data semnării contractului). În toată aceasta per am întrebat cam de 3 ori dacă doc sunt în regula și am fost asigurata ca totul este ok. În luna iunie ne prezentam la notar împreună cu reprezentantul ag. Notarul citește pe repede înainte conteactul, nu verifica dacă situația din teren coincide cu cea din doc, și semnam contr. Mergem la banca, facem viramentul și ne întoarcem la notar care ne preda actele. Când am ajuns sa studiez (aproximativ 1 luna, in 2 zile plecam in concediu) doc, SOC schita cadastrala era întocmită olograf în anul 1999 și indica situația de la acea data, nu ce era de fapt in prezent în apart. Contactez ag imobiliare care-mi confirma ca am avut acces la doc abia după semnarea contractului, dar asta este, sar nu-si aminteste exact daca știam ca nu au autorizație. Având în vedere ca în cuprinsul contractului este o fraza care spune "...cunoscând prevederile art. din codul penal, noi vânzătorii declaram ca imobilul nu face obiectul unui litigiu, ..... și nu am făcut modificări interioare" am vreo șansă să mă îndrept împotriva vanzatorilor? Am încercat pe cale amiabila sa rezolvam problema, dar refuza categoric.
Buna ziua! Acum 5 ani vecinul care locuieste in spatele casei noastre a construit un corp nou de cladire P+1 et. Casa noastra este pe un singur nivel. Problema este ca el la parter nu are nici un geam spre noi, dar la etaj are un geam prin care vede si in casa nu numai in curtea noastra, in conditiile in care distanta dintre cele 2 imobile (a noastra si a lui) este de maxim 1 m. Precizez ca nu a primit din partea noastra nici un acord in acest sens (nici verbal nici in scris - de altfel nici nu a fost solicirat). Nu am fost foarte suparata pe situatie, pt ca locuia cam 2 sapt pe an, el lucrand in strainatate. Situatia a devenit extrema cam de 1 an de cand a revenit definitiv in tara si locuieste in casa cu pricina. A devenit foarte obraznic, in sensul ca nu se mai multumeste sa stea non stop cu geamul rabarat, acum sta cu el deschis in laturi 24 din 24 de ore si se mai si apleaca peste geam sa vada mai bine ce fac in curte, ce pun in portbagajul masinii, ce cumparaturi descarc din masina, sau ce vorbim (daca indraznim sa discutam in soapta in curte). Ce se poate face in aceasta situatie, avand in vedere ca este o persoana recalcitranta si amenintatoare, cu influente la diverse institutii. Imi este frica sa deschid discutia cu el, sa nu le faca ceva rau parintilor mei care sunt in varrsta ( locuim in aceeasi curte si ei sunt proprietari in acte). Va multumesc pentru ajutir!
Răspuns la discuția Tranzactii cash
Find vorba de un apartament, notarul a facut doar un certificat de mostenitor, fara iesire din indiviziune. Dl. notar sustine ca "se face o singura plata, in 5 conturi bancare diferite". Eu asta nu o inteleg, din punctul meu se vedere inseamna ca sunt 5 tranzactii. Avand in vedere cuantumul, prwfer sa primesc banii cash, dar notatul imi cere neaparat un cont bancar. Multumesc!