Buna ziua! Acum 5 ani vecinul care locuieste in spatele casei noastre a construit un corp nou de cladire P+1 et. Casa noastra este pe un singur nivel. Problema este ca el la parter nu are nici un geam spre noi, dar la etaj are un geam prin care vede si in casa nu numai in curtea noastra, in conditiile in care distanta dintre cele 2 imobile (a noastra si a lui) este de maxim 1 m. Precizez ca nu a primit din partea noastra nici un acord in acest sens (nici verbal nici in scris - de altfel nici nu a fost solicirat). Nu am fost foarte suparata pe situatie, pt ca locuia cam 2 sapt pe an, el lucrand in strainatate. Situatia a devenit extrema cam de 1 an de cand a revenit definitiv in tara si locuieste in casa cu pricina. A devenit foarte obraznic, in sensul ca nu se mai multumeste sa stea non stop cu geamul rabarat, acum sta cu el deschis in laturi 24 din 24 de ore si se mai si apleaca peste geam sa vada mai bine ce fac in curte, ce pun in portbagajul masinii, ce cumparaturi descarc din masina, sau ce vorbim (daca indraznim sa discutam in soapta in curte). Ce se poate face in aceasta situatie, avand in vedere ca este o persoana recalcitranta si amenintatoare, cu influente la diverse institutii. Imi este frica sa deschid discutia cu el, sa nu le faca ceva rau parintilor mei care sunt in varrsta ( locuim in aceeasi curte si ei sunt proprietari in acte). Va multumesc pentru ajutir!
Il veti notifica pe vecin in scris sa desfiinteze ferestrele ce dau spre curtea dvs , apoi il puteti chema in judecata si va fi obligat sa zideasca , sa le astupe sa nu se mai deschida si sa nu fie transparente . Mergeti la un cabinet de avocat .
Drept proprietate
jenicaprod
Intrebare: Vecinul meu are casa construita cu spatele pe mejdina. In urma cu ceva timp, cand traia mama mea care era si proprietarul de drept, nu stiu cum s-au ... (vezi toată discuția)
Casa peste hotar
blkegl
Buna ziua,
As avea nevoie de o informatie. In anul 1970 am cumparat cu chitanta de mana un teren impreuna cu un vecin (400 mp), pe care l-am impartit in ... (vezi toată discuția)