avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate andr_one

Activitate andr_one

Răspuns la discuția contract "vanzare-cumparare"
n-are nimeni un raspuns?
buna ziua, va solicit atentia cu urmatoarea nelamurire
in cazul in care as vrea sa cumpar un teren de la o persoana care are drept asupra acestuia. dar nefiind succesiunea facuta, titlul de proprietate se afla cealalta persoana cu drept asupra bunurilor, iar aceasta nu este de acord cu instrainarea parcelei si ca atare se opune aratarii titlului de proprietate, cum pot proceda la cumpararea bucatii care ma intereseaza pe mine?
se poate incheia un precontract la notariat de unde sa reiasa ca eu cumpar cota indiviza a acestuia in lipsa titlului de proprietate??? dupa care vanzatorul sa imi dea procura si sa incep eu demersurile pentru intocmirea succesiunii???
Răspuns la discuția problema dezmembrare teren
multumesc foarte mult pentru raspansuri si as dori as adaug cateva lucruri
proprietarii cei multi nu au nici un interes sa iasa din indiviziune, poate doar daca voi recurge la o remunerare a lor.
in alta ordine de idei as vrea sa aflu ce presupune de fapt partajul voluntar(si daca acesta se desfasoara prin instanta)
ce riscuri presupune cumpararea cotei indiviza si de ce aceasta trebuie "analizata cu mare atentie"?
Răspuns la discuția problema dezmembrare teren
in alta ordine de idei trebuie sa treaca fiecare pe la notar sa dea o declaratie in acest sens?
daca din acte reiese ca acesta este unul dintre mostenitori mai trebuie sa isi dea fiecare acceptul in aceasta privinta?!
buna ziua
am urmatoarea nelamurire
in cazul in care un teren are un numar mai mare de proprietari, pentru ca unul singur sa isi poata vinde partea trebuie sa fie dezmembrat tot terenul sau doar partea acestuia?
imi poate da cineva o sugestie ce pot face in cazul in care acest proprietar nu are banii necesari dezmembrarii terenului? se poate face o intelegere la notariat conform careia acesta se obliga sa imi vanda mie bucata respectiva iar eu sa platesc in locul sau dezmembrarea???
multumesc si astept sugestiile dumneavoastra