avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract "vanzare-cumparare"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract "vanzare-cumparare"

buna ziua, va solicit atentia cu urmatoarea nelamurire
in cazul in care as vrea sa cumpar un teren de la o persoana care are drept asupra acestuia. dar nefiind succesiunea facuta, titlul de proprietate se afla cealalta persoana cu drept asupra bunurilor, iar aceasta nu este de acord cu instrainarea parcelei si ca atare se opune aratarii titlului de proprietate, cum pot proceda la cumpararea bucatii care ma intereseaza pe mine?
se poate incheia un precontract la notariat de unde sa reiasa ca eu cumpar cota indiviza a acestuia in lipsa titlului de proprietate??? dupa care vanzatorul sa imi dea procura si sa incep eu demersurile pentru intocmirea succesiunii???
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:10, 18 Noiembrie 2007
n-are nimeni un raspuns?
Succesibilul se poate adresa autoritatii emitente a titlului pentru obtinerea unui duplicat.
Fara acest prim pas, eu una n-as arunca banii pe aratura.
Fara a fi succesiunea incheiata si noul proprietar intabulat nu este bine sa va grabiti. Mai bine asteptati pana la clarificarea situatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare teren extravilan aim aim Buna! Am si eu o problema bunica mea a cumparat 1,45 ha teren extravilan acum 5 ani de la o verisoara de-a ei avand ca acte doveditoare un antecontract si o ... (vezi toată discuția)
Rectificare nr gresit parcela in titlu de proprietate mtonic mtonic Unchiul meu a cumparat un teren. Terenul fusese atribuit proprietarului cu titlu de proprietate dupa 1990. In titlul de proprietate parcela are numarul ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren koeni koeni A-si vrea sa cumpar un teren extravilan (800 mp). Avem contract de vanzare-cumparare scris cu mana cu martori! Care sunt pasi de urmat ca sa nu am probleme ... (vezi toată discuția)