avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate Horbat Radu

Activitate Horbat Radu

Daca eu demarez actiunea, voi fi nevoit sa suport costurile in intregime?
Buna ziua,

Bunicul meu a facut un gard din tabla cu 40 de cm inauntru de la limita de proprietate vecina pe partea noastra ca sa poata intra sa-l vopseasca, deoarece credea ca altfel va rugini. Vechiul vecin s-a mutat si noul venit doreste sa contruiasca pe bucata aceea care este a noastra. Am incercat sa-i explic sa masoare frontul stradal si sa compare cu ce apare in acte dar dansul a refuzat. Ce masuri pot lua sau cum ii pot demonstra?
Va multumesc.
Nu, in contract apare doar onorariul, pe care l-am achitat la inceput. Eu voiam sa stiu daca este ceva mai mult sau mai putin obisnuit. Nu as dori sa jignesc printr-un gest necugetat.
Buna seara,
Am deschis proces in urma unui furt, iar faptasul a fost de acord sa ma despagubeasca cu o suma, inainte de urmatorul termen, pentru a scapa de consecinte. Onorariul l-am platit la inceput. Acum poate parea o intrebare ciudata dar este de buna cuviinta sa las o parte din suma recuperata sau un cadou domnului avocat care s-a ocupat de dosar?
Va multumesc pentru raspunsuri. O ultima intrebare as avea, unde pot ma interesa daca s-a facut partajul dupa divort? Intre celelalte acte nu am gasit nimic.
Din pacate nu, este posibil sa nu fi fost facuta? Daca dansa are un urmas , acesta beneficiaza de 1/2 din dreptul de proprietate?
Problema e ca doar eu si tata am lucrat si am platit impozitele pe pamant in tot acest timp. Aici nu intra dreptul de propiretate prin uzucapiune? Iar partajul care s-a facut la divort ?
Buna seara,
De curand am mostenit mai multe hectare de pamant dupa tata. La momentul acizitionarii pamantului, tata a fost casatorit cu o alta femeie de care a divortat. Pe contractul de vanzare cumparare apare "declar ca am cumparat in conditiunile prezentului contract ...ca bun comun cu sotia mea". Insa in sentinta de divort este mentionat: "In luna octombrie 1980 partile si-au impartit bunurile comune si reclamantul a parasit domiciliul conjugal iar de atunci convietuirea nu a mai fost reluata". Daca incep succesiunea va fi chemata si fosta sotie sau urmasii, daca exista ?
Va multumesc anticipat!
Puteti elabora putin, va rog, cum trebuie sa decurga lucrurile? Va fi nevoie sa vina un cadru de specialitate sa constate starea in care este? Deplasarea e imposibila in cazul de fata.
Buna ziua,

Tata sufera de Alzheimer si e internat de 4 ani. Boala a progresat atat de mult incat nu mai e constient de sine deloc. Eu si sora mea acoperim ratele la azil care sunt foarte mari. Exista o posibilitate sa vindem locuinta in care a locuit din moment ce el nu mai poate decide? Va multumesc!