Bunicul meu a facut un gard din tabla cu 40 de cm inauntru de la limita de proprietate vecina pe partea noastra ca sa poata intra sa-l vopseasca, deoarece credea ca altfel va rugini. Vechiul vecin s-a mutat si noul venit doreste sa contruiasca pe bucata aceea care este a noastra. Am incercat sa-i explic sa masoare frontul stradal si sa compare cu ce apare in acte dar dansul a refuzat. Ce masuri pot lua sau cum ii pot demonstra?
Va multumesc.
Nu, in contract apare doar onorariul, pe care l-am achitat la inceput. Eu voiam sa stiu daca este ceva mai mult sau mai putin obisnuit. Nu as dori sa jignesc printr-un gest necugetat.
Buna seara,
Am deschis proces in urma unui furt, iar faptasul a fost de acord sa ma despagubeasca cu o suma, inainte de urmatorul termen, pentru a scapa de consecinte. Onorariul l-am platit la inceput. Acum poate parea o intrebare ciudata dar este de buna cuviinta sa las o parte din suma recuperata sau un cadou domnului avocat care s-a ocupat de dosar?
Va multumesc pentru raspunsuri. O ultima intrebare as avea, unde pot ma interesa daca s-a facut partajul dupa divort? Intre celelalte acte nu am gasit nimic.
Problema e ca doar eu si tata am lucrat si am platit impozitele pe pamant in tot acest timp. Aici nu intra dreptul de propiretate prin uzucapiune? Iar partajul care s-a facut la divort ?
Buna seara,
De curand am mostenit mai multe hectare de pamant dupa tata. La momentul acizitionarii pamantului, tata a fost casatorit cu o alta femeie de care a divortat. Pe contractul de vanzare cumparare apare "declar ca am cumparat in conditiunile prezentului contract ...ca bun comun cu sotia mea". Insa in sentinta de divort este mentionat: "In luna octombrie 1980 partile si-au impartit bunurile comune si reclamantul a parasit domiciliul conjugal iar de atunci convietuirea nu a mai fost reluata". Daca incep succesiunea va fi chemata si fosta sotie sau urmasii, daca exista ?
Va multumesc anticipat!
Puteti elabora putin, va rog, cum trebuie sa decurga lucrurile? Va fi nevoie sa vina un cadru de specialitate sa constate starea in care este? Deplasarea e imposibila in cazul de fata.
Tata sufera de Alzheimer si e internat de 4 ani. Boala a progresat atat de mult incat nu mai e constient de sine deloc. Eu si sora mea acoperim ratele la azil care sunt foarte mari. Exista o posibilitate sa vindem locuinta in care a locuit din moment ce el nu mai poate decide? Va multumesc!