avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul vrea sa construiasca pe proprietatea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul vrea sa construiasca pe proprietatea mea

Buna ziua,

Bunicul meu a facut un gard din tabla cu 40 de cm inauntru de la limita de proprietate vecina pe partea noastra ca sa poata intra sa-l vopseasca, deoarece credea ca altfel va rugini. Vechiul vecin s-a mutat si noul venit doreste sa contruiasca pe bucata aceea care este a noastra. Am incercat sa-i explic sa masoare frontul stradal si sa compare cu ce apare in acte dar dansul a refuzat. Ce masuri pot lua sau cum ii pot demonstra?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:57, 30 Septembrie 2019
Buna ziua,
Daca amiabil nu va intelegeti...discutati cu n avocat si demarati, in instanta, o actiune de granituire.
Poate va ajuta doar o notificare trimisa de avocat...
Puteti solicita si siatarea lucrari pana la primirea verdictului...
Daca eu demarez actiunea, voi fi nevoit sa suport costurile in intregime?
In principiu da, dar le recuperati daca aveti castig de cauza.
Discutati cu avocatul,, faceti o masuratoare a terenului inainte si vedeti exact situatia din acte si cea din teren.
Aratati toate astea, masuratorile, actele, avocatului si decideti impreuna ce faceti.
Puteti depune o plangere si la Primarie/ Politie dar, in general, nu se prea baga...
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza - granituire tytys tytys Am cumparat in anul 2005 o casa cu un teren aferent de 1500 mp conform titlului de proprietate al fostilor proprietari,iar expertul dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)
Limita de constructie dintre case si gradini mitachealina mitachealina Vecinul si-a construit casa la o distanta de jumate de metru de casa noastra. Gardu gradinii de vede cu ochiul liber ca este montat pe terenul nostru. As putea ... (vezi toată discuția)
mutarea gardului propriu pe terenul propriu Pinkmammy Pinkmammy Buna ziua, am si eu o intrebare: Muncitorii care au amplasat in urmă cu 17 ani un gard intre terenul bunicii mele și cel al vecinului au greșit ... (vezi toată discuția)