avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata sufera de Alzheimer, putem vinde locuinta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata sufera de Alzheimer, putem vinde locuinta?

Buna ziua,

Tata sufera de Alzheimer si e internat de 4 ani. Boala a progresat atat de mult incat nu mai e constient de sine deloc. Eu si sora mea acoperim ratele la azil care sunt foarte mari. Exista o posibilitate sa vindem locuinta in care a locuit din moment ce el nu mai poate decide? Va multumesc!
Numai cu acordul autoritatii tutelare dupa punerea sub interdictie prin instanta si desemnarea unui tutore.
Puteti elabora putin, va rog, cum trebuie sa decurga lucrurile? Va fi nevoie sa vina un cadru de specialitate sa constate starea in care este? Deplasarea e imposibila in cazul de fata.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2018
Horbat Radu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va pronunta o hotarare judecatoreasca tinandu-se cont de actele medicale depuse si de concluziile raportului de expertiza medico legala pronuntat de catre IML,raport din care va rezulta daca tatal dvs are sau nu discernamant precum si de concluziile anchetei sociale realizate de autoritatea tutelara .In general pacientul este dus la IML nu stiu exact daca comisia poate sa vina la domiciliul pacientului.
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere, punere sub interdictie Andreea Istrate Andreea Istrate S-a incheiat un contract de intretinere, avand ca si creditor al obligatiei, un batran. Conform contractului, exista trei debitori ai obligatiei de ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager Alexandra88m Alexandra88m Buna seara, va rog frumos, dacă mă puteți ajuta pentru o situație care privește întocmirea unui contract cu clauza de întreținere pentru o doamna de 85 ... (vezi toată discuția)
Cine poate fi martor intr-un proces de punere sub interdictie si stabilire tutela pentru un bolnav alzheimer bibliopod bibliopod In urma decesului tatalui meu, vreau sa fac o cerere de punere sub interdictie si stabilire tutela pentru mama mea, bolnavă Alzheimer în stare gravă. De ... (vezi toată discuția)