avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere, punere sub interdictie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere, punere sub interdictie

S-a incheiat un contract de intretinere, avand ca si creditor al obligatiei, un batran.
Conform contractului, exista trei debitori ai obligatiei de intretinere, persoane ce au dobandit dreptul de proprietate asupra unui apartament, in schimbul prestarii intretinerii.
Dupa o perioada de aproximativ 9 ani, in care numai unul dintre debitori si-a indeplinit obligatia, se doreste sa se transferul cotelor din dreptul de proprietate detinute de cei doi debitori care nu si-au indeplinit obligatia, catre cel dintai mentionat, cel care si-a indeplinit obligatia, urmand ca acesta sa presteze intretinerea singur.
La notariat s-a indicat faptul ca este nevoie de acordul batranului pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare. Acest batran insa nu are discenament.
Cum ar trebui procedat in situatia de fata?
Cel mai recent răspuns: Andreea Istrate , Avocat 19:26, 28 Martie 2011
trebuie demarata procedura de punere sub interdictie...
Asteptam mai multe detalii. Cunosc procedura.
Ma gandeam daca ar putea fi numita tutore chiar persoana care presteaza intretinerea catre batran. Pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare va fi necesar acordul autoritatii tutelare. Ar putea fi vreun impediment legat de faptul ca tutorele ar fi cumparatorul, atata timp cat autoritatea tutelara incuviinteaza?
In urma incheierii contractului, debitor al obligatiei de intretinere ar fi numai tutorele, persoana care oricum era singura care presta intretinerea.
cand s-a constatat ca batranul nu are discernamant? s-a facut o expertiza la IML? cand a incheiat contractul de intretinere cum avea discernamant? a suferit vreo boala intre timp care i-a afectat total discernamantul?
Batranul sufera de dementa mixta vasculara si alzheimer in stadiu avansat. Exista o scrisoare medicala din 2010 in acre se indica faptul ca nu mai este constient de faptele sale. In plus, anterior anului 2010, exista certificate de incadrare in grad de handicap.
Contractul s-a incheiat in 2002, la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vânzare cumpărare elena_1234 elena_1234 Vreau sa știu dacă se poate anula un contract de vanz cump încheiat de catre parintii mei în 2016. Au vândut singurul imobil aflat în proprietate lor în ... (vezi toată discuția)
Bunicii vor sa-mi vanda casa si mi s-a cerut certif discernamant de la iml andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, din partea tatalui, au decis sa-mi lase mie casa (bineinteles contract vanzare-cumparare) iar notarul mi-a spus ca ar fi FOARTE ... (vezi toată discuția)