avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate Klaexx

Activitate Klaexx

Mulțumesc frumos pentru răspuns și timp.
nu am nimic de facut acum.......dar dacă să presupunem că se întâmplă eu ar trebui să primesc contravaloarea înapoi de la vânzător? sau????//
Bună ziua. În anul 2022 am achiziționat o locuință, prin credit ipotecar. Vânzătorul avea contract de donație întocmit în anul 2008, între el și sora acestuia.((((( La data întocmirii contractului de donație donatoarea era căsătorită și nu avea copii. Aceasta a născut în anul 2010.)))
În 2022 când am încheiat contractul cu banca, respectiv contractul de vânzare-cumpărare al imobilului de la donAtar, juridicul de la bancă și notarul la care am încheiat contractele au spus să stau liniștit că nu e nicio problemă cu acel act de donație.
Acum, în 2023 am ales să refinanțez creditul deoarece am găsit o altă ofertă mai bună pt mine, la o altă bancă. Ei la acestă bancă cei de la juridic au analizat mai minuțios acel act de donație și m-au întrebat despre copii donatorului (sora) când s-a născut,, înainte sau după modificarea noului cod civil. Ca urmare am intrat și eu să văd ce înseamnă revocarea contractului de donație și se pare că acel contract poate fi atacat și chiar anulat de către donator sau succesorii acetuia.
M-ar interesa ce se întâmplă dacă donAtarul mi-a vândut mie acel imobil.? (având în vedere că juridicul de la două bănci ”m-au asigurat ”cumva să stau liniștit, dar la câte prostii se întâmplă în ziua de azi.... )
Ce măsuri preventive ar trebui să iau, să fac, ...? Nu vreau sa ma tezesc cândva că nu mai am une să stau....
gI-jane...... mda...asta vreau mai mult decât un proces. să îl conving ......sunt puțin bulversat..... încerc și varianta de rezervă, din timp....... doar să nu sufere copilul care nu are nici o vină ....o să vedem cum va mai evolua problema....dar nici nu vreau să stau cu mâna în sân să aștept Doamne ferește, inevitabilul...
Dapix........... Nici nu vreau sa îl forțez, clar. Evident că îi respect decizia, ca de altfel ca și când am divorțat, dar în speranța că îl voi convinge ......... îmi este greu să îl știu că suferă, sau că trăiește în acel mediu....... are 14 ani în acest moment, are altceva mai bun de făcut......... tocmai a intrat la liceu.......
Bună ziua. În anul 2017 împreună cu fosta soție am decis să divorțăm. Din relația noastră a rezultat un băiat care atunci avea 10 ani. Am divorțat la notar, amiabil și am hotărât ca, copilul să rămână cu mama, chiar dacă îmi doream să fie cu mine, dar băiatul fiind mai ”mămos” am zis să nu fac tărăboi să sufere copilul. Între timp mama copilului a trecut prin niște depresii, probleme psihice, etc., destul de urâte gen internare în spitale de psihiatrie, În acest timp cât mama lui era internată stătea cu bunica lui, cu care locuiește în aceași casă sau la mine ( precizez că nu vroia să o lase pe bunica lui singură). Ca urmare a problemelor medicale mama a rămas cu prescripție medicală pentru psihici pentru toată viața, din ce am discutat cu bunica.
Față de cele menționate, chiar în acest moment 06.08.2022, mama copilului se află din nou internată într-un spital de psihiatrie.
Înainte să fie din nou internată a avut o discuție cu copilul nostru în care îi povestea lucruri oribile, ce nu le pot descrie aici, discuție ce m-a pus serios pe gânduri să îl i-au pe copil din acel mediu și să îl cresc eu în continuare. Problema e că, copilul s-a atașat de aceea casă, de bunica lui. Am încercat să îl conving să vină să stea la mine, dar mi-a zis că mai stă cu bunica că e bătrână și vrea să o ajute. I-am zis că poate sta până se reîntoarce mama sa din spital, sper într-o stare mai bună, dar pe urmă aș vrea să îl cresc eu.
Întrebarea ar fi: Oare aș avea șanse în instanță să cer custodia copilului, adică să îl i-au din acel mediu, care din păcate nu mai este ce era odată.?


Răspuns la discuția evacuare din locuinta conjugala
Doar la solicitarea soacrei am inteles dar.....daca eu nu am gresit nimik nici nu am facut scandal, nu-m-am certat cu soacra.....instanta ma poate evacua asa pur si simplu ca vrea soacra fara motive??????...adica na ii mama sotiei..si atat?
si eu nu pot sa refuz evacuarea?
Buna ziua! Tocmai am aflat ca trebuie sa ma despart de scumpa si :iubitoarea" mea sotie. Dupa indelungi discutii avute cu ea, se pare ca nu este cale de intoarcere, ok. Noi avem un copil de 7 ani si locuim in apartamentul mamei ei. Tin sa va precizez ca pana in prezent ave 10 ani de casnicie si 8 ani de "concubinaj " inainte... Probabil ca ea va dori divortul...eu nu ma pot despartii de fiul meu, si in acest sens nu vreau sa parasesc domiciliul. as putea fi evacuat locuinta? Probabil ca copilul va dori sa ramana cu mama lui ca este destul de mamos, dar este si al meu si nu ma despart de el nici sa stea in cap., in fine, asta este INTREBAREA: in ce conditii pot fi evauat????????????
Astept un raspun un sfat ceva...sunt DISPERATTTTT
Multumesc Marius 70 pt raspuns , dar daca nu vrea nici asa, atunci putem sa ii blocam accesul in bloc?
Buna ziua.
As dori sa ma ajutati, daca puteti sa imi spuneti o lege prin care o COAFURA de la mine din bloc poate fi obligata sa contribuie si ea financiar la montarea de INTERFON pe scara, doeoarece aceasta COAFURA are intrare in sediu prin interiorul blocului si refuza sa contribuie financiar.
Sau , exista cumva o LEGE care ii obliga sa isi faca iesire din exteriorul blocului ?

V-as ruga daca se poate , sa imi trimteti sau sa imi spuneti care este legea care obliga firmele de la parteerele blocurilor sa isi faca intrari din afara scarii locatarilor.

Va multunesc anticipat
:(