avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. În anul 2017 împreună cu fosta soție ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. În anul 2017 împreună cu fosta soție am decis ...

Bună ziua. În anul 2017 împreună cu fosta soție am decis să divorțăm. Din relația noastră a rezultat un băiat care atunci avea 10 ani. Am divorțat la notar, amiabil și am hotărât ca, copilul să rămână cu mama, chiar dacă îmi doream să fie cu mine, dar băiatul fiind mai ”mămos” am zis să nu fac tărăboi să sufere copilul. Între timp mama copilului a trecut prin niște depresii, probleme psihice, etc., destul de urâte gen internare în spitale de psihiatrie, În acest timp cât mama lui era internată stătea cu bunica lui, cu care locuiește în aceași casă sau la mine ( precizez că nu vroia să o lase pe bunica lui singură). Ca urmare a problemelor medicale mama a rămas cu prescripție medicală pentru psihici pentru toată viața, din ce am discutat cu bunica.
Față de cele menționate, chiar în acest moment 06.08.2022, mama copilului se află din nou internată într-un spital de psihiatrie.
Înainte să fie din nou internată a avut o discuție cu copilul nostru în care îi povestea lucruri oribile, ce nu le pot descrie aici, discuție ce m-a pus serios pe gânduri să îl i-au pe copil din acel mediu și să îl cresc eu în continuare. Problema e că, copilul s-a atașat de aceea casă, de bunica lui. Am încercat să îl conving să vină să stea la mine, dar mi-a zis că mai stă cu bunica că e bătrână și vrea să o ajute. I-am zis că poate sta până se reîntoarce mama sa din spital, sper într-o stare mai bună, dar pe urmă aș vrea să îl cresc eu.
Întrebarea ar fi: Oare aș avea șanse în instanță să cer custodia copilului, adică să îl i-au din acel mediu, care din păcate nu mai este ce era odată.?


Ultima modificare: Luni, 8 August 2022
Klaexx, utilizator
Cel mai recent răspuns: Klaexx , utilizator 11:31, 8 August 2022
Dacă copilul nu vrea să vina la dumneavoastra nu-l puteți aduce cu forța, chiar daca instanța stabilește ca domiciliul copilului să fie la dvs.
Copilul poate să nu respecte decizia instanței. E încă minor.
Dapix........... Nici nu vreau sa îl forțez, clar. Evident că îi respect decizia, ca de altfel ca și când am divorțat, dar în speranța că îl voi convinge ......... îmi este greu să îl știu că suferă, sau că trăiește în acel mediu....... are 14 ani în acest moment, are altceva mai bun de făcut......... tocmai a intrat la liceu.......
Ultima modificare: Luni, 8 August 2022
Klaexx, utilizator
acuma are 15... nu cred ca merita un proces, mai ales ca el nu vrea sa vina.
Puteti sa incercati sa il convingeti sa stea mai mult la dvs, dar fara proces.
gI-jane...... mda...asta vreau mai mult decât un proces. să îl conving ......sunt puțin bulversat..... încerc și varianta de rezervă, din timp....... doar să nu sufere copilul care nu are nici o vină ....o să vedem cum va mai evolua problema....dar nici nu vreau să stau cu mâna în sân să aștept Doamne ferește, inevitabilul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost dat afara din casa 0737187571 0737187571 buna ziua sotia mea are deviere de comportament nu prea vrea sa ia medicamentatia prescrisa de medicul psihiatric..avem un copil de 3 ani si il ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului major în caz de divorț al părinților DaNieLa2019 DaNieLa2019 Buna ziua, As dori va rog mult sa ma ajutati cu o informatie. Copilul meu urmeaza sa faca anul viitor 18 ani, insa acum eu si tatal lui vrem sa mergem la ... (vezi toată discuția)
Copilul meu a ajuns un golan Elisa_T Elisa_T Sunt o mama disperata, pusa intr-o situatie pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. Am un baiat de 15 ani, pe care tatal lui nu a vrut sa-l recunoasca. L-am ... (vezi toată discuția)