avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Activitate Nadia9

Activitate Nadia9

Am uitat sa pun cum se numește procedura și este "tratament forțat ambulatoriu" . O cunoașteți pe sora mai bine ca nimeni și poate ca o sa fuga de acasă când i se spune sa se duca sa facă injectia dar poate ca nu este asa și se poate sa fie mai controlata si în cazul în care nu își face tratamentul se notifica instanța și se face automat cerere de internare la judecător o cheamă și pe ea dar nu cred sa vrea sa se prezinte. Nu ar trebui chemați dacă deja se cunoaste boala și faptul ca nu urmează tratamentul. Puteți sa căutați in
google punând numele tratament obligatoriu psihiatrie și or sa iasă pagini cu decretul și o pagina al unui psihiatru care explica. Va pun pagini în caz ca nu găsiți. [ link extern ] .
[ link extern ] /.
Cum mai este sora? Ați reușit cu tratamentul de trei luni? Mi se pare ca se numește Trevicta la noi în România cu toate ca poate sa aibă și alt nume dar este paliperidona cu nume comerciale. Eu locuiesc în străinătate. Exista o procedura pentru bolnavii mintali periculoși în care se face tratamentul forțat cu controale. Sănătate.
Va mulțumesc la toți pentru răspunsuri și cred ca persoana care vorbește de pus medicamentele în mâncare chiar dacă nu răspunde la întrebare da o soluție și este de recunoscut. ropriul Psihiatru mia dat idea dar problema este ca mama nu are încredere fiindcă are o presimțire ca am putea sai punem medicamente în mâncare sau bautură. Multe persoane fac asa cu familiari lor și repet este sugerat de psihiatru dar în cazul meu nu funcționează idea.
Deci până a la urmă înteleg ca nu se poate dar problema este ca mama amenința ca dacă mai vorbim de doctor sau de internare ca o sa vad eu ce o sa pățesc. După aia o bag în spital cu forța rămâne traumatizata pe ani de zile și noua ne pare rău să vedem cum o ia forțată și când iese ție și frica ca medicamentele data trecuta lea lăsat imediat cum a ieșit. Mi se pare incorect ca legea sa nu permită forțarea pacientului de a-și face tratamentul și în continuu în spital nu se poate sa stea. Știu de cazuri în care au ieșit din spital și după aia sau sinucis fiindcă nu mai vor sa se întoarcă acolo mai ales în spitalele noastre românești.. Sau sa își omoare familia sau persoana care ii internează În plus am auzit ca acuma casa de asigurări nu mai face internare mai lunga de 14 zile și ca presioneaza medicii sa te externeze.
Am înțeles. Mulțumesc. Problema mamei mele este ca o internan si cum iese sau la cel mult trei luni își lasă tratamentul și ne este greu sa stam mereu sa o internan fiindcă ne este mila și credem ca este mai puțin dur sa vina și sai faca medic sau asistent injectia acasă, dar se pare ca nu se poate.
Bună ziua, mama mea are schizofrenie și ea nu acepta ca este bolnava și nu-și mai ia tratamentul de când a fost internata forțat acum 4 ani. Am vrea sa evitam internarea fiindcă a fost traumatica pentru mama și pentru noi și am vrea sa o ajutam pe alta cale fiindcă internarea se pare ca nu a ajutat și cred ca în cazul ei e nevoie de o obligare de continuare al tratamentului. As vrea sa știu dacă este legala punerea unei injecții acasă în mod forțat de către un asistent dacă psihiatrul zice ca persoana are nevoie de tratamentul respectiv. Ma refer la un medicament injectabil care durează efectul pana la trei luni. Este nevoie de ordin judicial sau cu prescriere medicala este suficient. Mama mea cred ca m-ar denunta sigur. Mulțumesc.
Bună ziua, mama mea are schizofrenie și ia fost acordata o pensie pe caz de boala fiindcă nu avea vârstă de pensionare. Nu a mai fost la controale și i sa suspendat pensia asa ca acuma nu mai este asigurata. Prezentând diagnosticul ei este suficient pentru a reanuda pensia sau mereu o sa fie obligata sa se duca la control lucru pe care nu vrea să-l facă fiindcă nu acepta ca are boala și nu-și ia tratamentul.
Poți sa vorbești cu psihiatru ei sau altul și el sa ceara sai se pună injectia fortata acasă la ea . În loc sa o interneze mereu sa vina un asistent sau doi și sai pună injectia fortata. Sunt injecții care durează efectul o luna sau acuma a ieșit una mai noua care durează 3 luni.Se numește Paliperidona.Ests posibil sa ai nevoie de ordin judicial dar consulta cu psihiatrul ei mai bine. Poate este o forma de ai da oportunidatea de a trai în societate. Sănătate! Și eu am pe mama bolnava și știu cum este.
Am citit cazul tau si mi se pare o situatie grea .Stiu cum este fiindca mama este bolnava de schizofrenie si nusi recunoaste boala si tot asa isi lasa tratamentul cand iese din spital la cel mult trei luni.Se sufera adevarul cu internarile fortate si mai ales cand
Mergeti la psihiatru explicații ce se intampla si cu un pic de insistenta si un bun doctor va poate da o hartie care sa io dati la ambulanta si politie ca sa poata sal ia cu siguranta.Mai exista si posibilitatea sa chemati acasa un psihiatru sal recunoasca si un asistent sai puna cu forta un medicamebt se liberare prelungita care dureaza o luna efectul.