avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate Bunicutza

Activitate Bunicutza

Buna ,,,,va rog să mă ajutați într-o problema,,,,,mama mea a decedat ,,,eu sunt singurul moștenitor,,,,doresc sa incep succesiunea după bunurile rămase de la ea,,,,datorita faptului că eu am popriri și urmăriri de la ANAF nu pot sa trec pe numele meu bunurile imobile rămase de la mama și doresc să știu dacă pot ceda sau cesiona drepturile succesorale și în ce condiții,,,,ce articol din lege îmi permite acest lucru... mulțumesc
Buna,,,,doresc sa la ajutați cu un răspuns....in luna mai am fost audiată că martor într-un dosar de evaziune fiscală ,,,,in luna decembrie mi sa adus la cunoștință că am devenit suspectă în dosarul de evaziune fiscală ,,,presupusă fapta săvârșită de mine in aprilie,mai 2015....doresc să știu daca fapta de complicitate la evaziune fiscală se prescrie și când anume,,,după ce perioada,,,, mulțumesc
Am citit însă sunt 7 ani de la data comiterii faptei ,,,iar pentru faptele pentru care am fost trimisă în judecată termenul general de prescripție este de 5 ani ....consider că faptele sau prescris ...decizia CCR este foarte clară nu ar avea motive sa nu se aplice în cazul meu....am apelat la sfatul dv.deoarece nu-mi permit un avocat ales ,,,sunt pensionara și din pensia mea de 1023 lei nu cred că ar sta cineva de vorbă cu mine

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ca sa va pregătiți apărarea.
Faptul ca, pune în discuție nu înseamnă că va va ajuta acest lucru.
Poate constata ca decizia CCR nu se aplica în cazul dvs.
Nu ati citit ce v-am dat în link-uri?

Aveti niște repere extrem de relevante pentru o analiza juridica aprofundata.

Pai daca judecătorul pune în discuție prescripția cf.deciziei CCR pentru ce mai am nevoie de avocat....?
Ok,, mulțumesc

Buna ziua.....am fost trimisă în judecată în anul 2020 pentru o faptă de fals în acte și complicitate la înșelăciune....doresc sa știu dacă la următorul termen pot invoca prescripția cf.deciziei CCR din mai 2022.
Buna.....o persoana care a fost condamnata la închisoare cu executare pentru fapte săvârșite în 2015 și are 62 ani cum poate fi eliberata condiționat ,care sunt condițiile...și cum se calculează fracția? mulțumesc
Ok.... mulțumesc
M-am prezentat la toate termenele,,,,însă nu îmi pot permite un avocat sunt pensionara am o pensie mica,,,,eu o sa fac apel însă pot trimite cauza spre rejudecare pentru a mi se da un avocat din oficiu?
Buna,,,,am fost trimisă în judecată pentru fals în acte și complicitate latentativa de inselaciune....nu am beneficiat de apărător nici în faza de urmărire penală și nici în cursul judecății....nici apărător ales și nici din oficiu nu am primit....sa dat sentința cu executare....ce se poate face in asemenea cazuri?