avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna, va rog să mă ajutați într-o problema, mama ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna, va rog să mă ajutați într-o problema, mama mea ...

Buna ,,,,va rog să mă ajutați într-o problema,,,,,mama mea a decedat ,,,eu sunt singurul moștenitor,,,,doresc sa incep succesiunea după bunurile rămase de la ea,,,,datorita faptului că eu am popriri și urmăriri de la ANAF nu pot sa trec pe numele meu bunurile imobile rămase de la mama și doresc să știu dacă pot ceda sau cesiona drepturile succesorale și în ce condiții,,,,ce articol din lege îmi permite acest lucru... mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:45, 17 Ianuarie 2025
Nu cred ca exista cedarea sau cesionarea drepturilor succesorale.Acceptati sau renuntati.Sau puteti sa nu faceti succesiunea pana nu scapati de datorii.
Cel mai bine vorbiti cu un notar.
Aveti doar 3 variante:
- acceptati mostenirea
- renuntati la mostenire
- tratati cu dezinteres mostenirea

Nu puteti renunta in favoarea cuiva anume, ci doar renuntati si gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune smn_goga smn_goga Buna ziua , Exista urmatoarea situatie :tata decedat in dec 2011 , au ramas in viata mama si doi copii . Parintii sunt proprietari a doua imobile si terenuri ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare teren plimbaret plimbaret Buna ziua! Pentru a se face act de vanzare - cumparare al unui teren trebuie facuta taxa de succesiune intre mostenitori (terenul este din partea tatalui care ... (vezi toată discuția)
Succesiune eX3nna1 eX3nna1 Buna ziua! Am dori sa deschidem o succesiune, insa suntem in situatia urmatoare: -decedatii (sot si sotie) au avut trei copii, unul dintre ei a murit, dar ... (vezi toată discuția)