avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua ,
Exista urmatoarea situatie :tata decedat in dec 2011 , au ramas in viata mama si doi copii . Parintii sunt proprietari a doua imobile si terenuri agricole . Se poate trece o casa pe numele unuia dintre copii si cealalta casa pe numele celuilalt copil in situatia in care fiecare frate isi cedeaza partea in favoarea celuilalt , la fel si mama cedeaza in favoarea copiilor lor .
Cel mai recent răspuns: smn_goga , utilizator 13:35, 18 August 2012
Trebuie dezbatuta intai succesiunea. Apoi facut un partaj, in urma caruia fiecare va avea lotul lui de bunuri din mostenire.
Trebuie sa faceti succesiune si apoi se regleaza situatia cum vreti.
Propuneti toate acestea in cadrul dezbaterii succesorale si in principiu,daca toti cei implicati isi dau acordul,este posibil ceea ce spuneti dvs.
Mama poate ceda in favoarea copiilor numai cota-parte cuvenita din mostenirea tatalui.

Va pastra insa drepturile proprii ca si proprietar asupra imobilelor, astfel incat tot vor fi toti 3 coproprietari asupra bunurilor.
multumesc tuturor pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura reprezentare notariat dezbatere mostenire toma dumitru toma dumitru acum 2 ani, tatal a decedat,si eu nefiind in tara am fost solicitata telefonic de sora mea pt a trimite o procura prin care sa ma reprezinte in ceea ce ma ... (vezi toată discuția)
Dezbatem succesiunea după tata. cum se poate trece casa părintească pe numele copiilor mei? Andrej2014 Andrej2014 Buna ziua, tatăl meu a decedat in Feb 2019 si acum, împreună cu mama si cei doi frați ai mei, trebuie sa facem succesiunea. Tatăl si mama aveau in ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)