avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Activitate nicoleta_chesar

Activitate nicoleta_chesar

Buna ziua,

Am un stand tip candy shop, as dori sa comercializez si butelii de heliu, atat incarcate cu heliu cat si fara.
Ce cod caen trebuie sa activez si oare am
Nevoie de autorizatii, eu fiind doar un intermediar?
Multumesc
Buna ziua,

Tot caut si nu reusesc sa gasesc raspunsuri concrete
1. Ptr doar o luna (decembrie )voi inchiria “temporar” un spatiu intr-un centru comercial din bucuresti si ma intereseaza daca am nevoie de acord de functionare.
2. Ce coduri kaen trebuie sa am daca voi comercializa produse ambalate, coronite din jeleuri ( confectionate de mine), aranajamente la cutie din bomboane si jeleuri ( la fel realizate de mine) cat si neambalate ( vrac - la gramaj) : jeleuri, bomboane gumate, drajeuri, dar si balone cu heliu si pop-it-uri.
3. Daca cumpar un cantar autorizat trebuie sa il mai inregistrez la vreo institutie ???
4. Am oare nevoie de vreo autorizatie speciala ptr ca vand si produse alimentare neambalate individual
5. Eu sunt administrator dar ma voi ocup si de vanzare, in acest caz trebuie sa imi fac contract de munca? Momentan primesc indemnizatie ptr crestere copil si nu as vrea sa o pierd
6. Ce functie ii pot pune sotului in firma ptr a se putea ocupa de vanzarea produselor dar sa scutesc foarte multe taxe …
7. Oare ce acte am nevoie ptr a putea fi in regula cu dsp ul privind angajati

Scuzati romanul dar chiar am nevoie de o indrumare
Multumesc
Discuție Autorizare dsp
Buna ziua,

nu stiu exact unde m-as incadra cu ceea ce vreau sa fac .

am in centrul bucurestiul un magazin cu produse pentru cadouri ( gift shop ) dar vreau sa aduc un APARAT PENTRU CAFEA DE TIP ESPRESSOR pentru a comerciala si cafea ( asemanator 5togo ) cat si biscuiti/ciocolata -deja ambalate.
nu gasesc informatii despre cum ar trebui amenajat spatiul pentru a fi conform legii dar nu stiu exact nici ce autorizatii as avea nevoie.

multumesc frumos
Buna ziua,

nu stiu exact unde m-as incadra cu ceea ce vreau sa fac .

am in centrul bucurestiul un magazin cu produse pentru cadouri ( gift shop ) dar vreau sa aduc un APARAT PENTRU CAFEA DE TIP ESPRESSOR pentru a comerciala si cafea ( asemanator 5togo ) cat si biscuiti/ciocolata -deja ambalate.
nu gasesc informatii despre cum ar trebui amenajat spatiul pentru a fi conform legii dar nu stiu exact nici ce autorizatii as avea nevoie.

multumesc frumos
Discuție Bonusare-prima
Buna ziua,

As vrea sa stiu daca mai exista sau daca se mai aplica la fel acel tip de prima neta cod 4991?

Un angajat doreste o marire doar in acte dar fara sa mai plateasca la stat. Se poate face ceva in acest sens?
Data încetării este pe 6.06.2018.
În CIM sunt trecute 22 zile co.
Eu in momentul de față am 14 zile co 2016, 22 zile co 2017, iar pe 2018 presupun ca as avea 9 zile co conform lunilor lucrate.
As vrea sa stiu care dintre ele mi se vor plăti si cu cat ?

Multumesc
Iulian Manea a scris:

Da, e bine cum ati spus: restituirea garantiei, la incetarea CIM, nu este impozabilă.

Multumesc pentru raspuns.

Mai am 2 intrebare:
Demisia am fost inregistrata pe 7.05.2018, salarou este minimul pe economie_1900 lei, vreau sa stiu cat ar trebui să primesc ptr zilele de concediu de odihna ? Mentionez ca pe 2018 nu am avut deloc concediu de odihna.
Zile de co din 2017 se plătesc?
Buna ziua,

De curand mi-am dat demisia si as vrea sa stiu cum se calculeaza garantia , defapt daca se mai opresc taxe/impozite din aceasta ?

Din cate stiu eu si din ce am inteles din fluturas, garantia este oprita dupa calculul cass, cas etc... este corect ?