avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1466 soluții astăzi
Forum Activitate Filip M

Activitate Filip M

Achiesez la punctul de vedere al d-lui Ares. În condițiile în care este vorba de suportarea integrală a costului transportului de către consumator, și nu vorbim despre comercianți en-gross (unde s-ar aplica niște uzanțe), apare ca nejustificat refuzul de a vinde produsul. Cu toate că ar putea fi făcută o discuție pe oportunitatea acestui text de lege.
O cotă parte - exclus. Le-ați putea face chiriașilor o invitație la o renegociere a chiriei și în cazul în care refuză, puteți denunța unilateral contractul cu preavizul necesar (în funcție de cum este prevăzut în contract) și apoi să căutați noi locatari dispuși să vă plătească o sumă mai mare care să vă permită să amortizați costurile renovărilor.
Răspuns la discuția Buletin
Cum adică nu aveți locuință? Chiar dacă stați în chirie, puteți folosi contractul de locațiune înregistrat la ANAF pentru a stabili domiciliul. De asemenea poate fi luată în spațiu de cine vă furnizează spațiul locativ dacă nu aveți acte făcute. În cel mai rău caz se poate face un act de identitate provizoriu (pe max. 1 an) pentru care nu aveți nevoie de documentele justificative obișnuite. Nu văd de ce nu s-ar putea face înscrierea și pe baza acestui din urmă act.
Răspuns la discuția Violare de domiciliu
Nu aș zice. Cât timp i s-a dat cheia voluntar de la unul dintre coproprietari este o prezumție destul de puternică în sensul îndreptățirii de a intra în apartament. O variantă extrem de simplă și mai puțin costisitoare ar fi schimbarea încuietorii.
Răspuns la discuția 2 suspendari
E posibil având în vedere că este vorba despre anularea fostei suspendări caz în care se va putea dispune din nou suspendarea pentru concurs în ansamblu. Problema aici ar fi dacă prin contopirea celor două pedepse s-ar depăși durata de 3 ani maximă pentru care se poate dispune suspendarea.
Nu cred că puteți face ceva, există mulți comercianți care impun o cantitate minimă de produse achiziționate (en-gros) și asta se încadrează sub umbrela libertății contractuale, în sensul că își pot alege fără restricții condițiile în care contractează cu potențialii clienți (evident, fără a face discriminări pe bază de sex, etnie, religie, etc).