avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate Georgiana Lungu

Activitate Georgiana Lungu

Bună seara!
Îmi puteți spune, vă rog, dacă există vreo obligație legală de a lăsa spațiu de minim 40 cm între trotuar şi gardul proprietății? Menționez că în zona terenului nu există, încă, utilități.
Mulțumesc pentru răspuns!
Vă rog, îmi puteți spune şi dacă prevederile acestui ordin sunt superioare prevederilor Condului Fiscal 2018 şi OUG nr.111/2010?
Mă gândesc să îl menționez în contestația pe care o voi face şi aş vrea să cred că am vreo speranță de reuşită...
Bună ziua! În perioada 03.01.2018- 09.05.2018, am fost în concediu de maternitate pentru al doilea copil şi am primit stimulent de inserție pentru primul copil(are 2,5 ani în prezent), deoarece m-am întors la servici mai devreme de împlinirea a doi ani(la 1,8 ani). Săptamâna asta, am primit decizia de returnare a banilor din stimulent ,primiti pe perioada celor 126 zile, pe motiv că nu am avut venit impozabil. Am întrebat telefonic la AJPIS şi mi s-a răspuns că acest concediu nu este venit impozabil conform Codului Fiscal şi să întreb contabilul de la locul de muncă ca să ma lămurească. Ce aş putea face pentru a evita returnarea banilor? Este corectă decizia primită? Am citit Ordinul Ministrului nr.1474/2011; mai este valabil? Mulțumesc!
Bună ziua! Am născut, primul copil, în decembrie 2015 şi pe cel de al doilea în ianuarie 2018. Între ianuarie -aprilie 2016 am beneficiat de cele 126 zile concediu de maternitate iar la 1 septembrie 2017 am revenit la serviciu( cu 3,5 luni mai devreme de împlinirea a doi ani). Între ianuarie- mai 2018 am beneficiat de concediu de maternitate pentru cel de al doilea copil. Am primit stimulent de inserție până acum. Întrebări: De ce se opreşte stimulentul de inserție pentru primul copil când intru în indemnizație pentru cel de al doilea copil? ( în ordonanță scrie că se acordă pentru fiecare naştere, dacă te întorci la muncă mai devreme; nu am găsit specificat cât trebuie lucrat ca să beneficiezi până la 3 ani). Dacă cele două indemnizații se suprapuneau atunci prima indemnizație se considera venit pentru stabilirea următoarei... atunci de ce se consideră că nu mai ai venit şi se opreşte stimulentul? Mulțumesc!