Bună ziua! În perioada 03.01.2018- 09.05.2018, am fost în concediu de maternitate pentru al doilea copil şi am primit stimulent de inserție pentru primul copil(are 2,5 ani în prezent), deoarece m-am întors la servici mai devreme de împlinirea a doi ani(la 1,8 ani). Săptamâna asta, am primit decizia de returnare a banilor din stimulent ,primiti pe perioada celor 126 zile, pe motiv că nu am avut venit impozabil. Am întrebat telefonic la AJPIS şi mi s-a răspuns că acest concediu nu este venit impozabil conform Codului Fiscal şi să întreb contabilul de la locul de muncă ca să ma lămurească. Ce aş putea face pentru a evita returnarea banilor? Este corectă decizia primită? Am citit Ordinul Ministrului nr.1474/2011; mai este valabil? Mulțumesc!
Mulțumesc pentru răspuns!
Vă rog, îmi puteți spune şi dacă prevederile acestui ordin sunt superioare prevederilor Condului Fiscal 2018 şi OUG nr.111/2010?
Mă gândesc să îl menționez în contestația pe care o voi face şi aş vrea să cred că am vreo speranță de reuşită...
Ca act normativ are o putere inferioara fata de cele doua acte invocate de dvs.
Însă, părerea mea, este ca el are caracterul unei "legi speciale" și potrivit principiului "Specialia generalibus derogant", norma specială se aplică prioritar față de norma generală, chiar și atunci când norma specială este mai veche decât norma generală.