avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters47264

Activitate ContSters47264

Răspuns la discuția Penal-civil
@omucuciocanu, da, este vorba despre Art. 184. C. penal. :">
Da, daca are aceasta interdictie...poate daca obtine acordul procurorului? sa se deplaseze doar in vederea depunerii plangerii si a sustinerii ei, atunci cand va fi cazul?
Ar fi pacat sa nu incerce macar ceva, avand in vedere ca paguba e una semnificativa. Poate se gasesc totusi solutii...
Plangerea ar putea fi depusa chiar la organele de la locul savarsirii infractiunii, potrivit competentei alternative.In functie de ce va releva inregistrarea, poate fi , dupa caz, furt , daca borseta a fost luata de pe plafon( desi cam greu ca soferul sa nu fi observat acest lucru), sau insusirea bunului gasit, daca, borseta a cazut de pe plafonul masinii in timp ce victima a pornit masina pentru a iesi din benzinarie, iar altcineva a ridicat-o, fara a o preda politiei.Daca borseta nu a cazut acolo, ci undeva pe drum, pare imposibil de aflat care a fost soarta ei, intrucat nu se stie daca existau camere video in acea zona.
Răspuns la discuția Probe concludente?
Parerea mea este ca loviturile din zona capului sunt apte a pune in pericol viataAcum, depinde si de obiectul cu care s-a lovit, spuneti ca era o bata ..daca era un ,,baltag" sau vreun par, ceea ce nu este exclus, avand in vedere faptul ca ciobanii poarta la ei un astfel de obiect , ar trebui reanalizat cazul , ceruta o noua expertiza.Pierderea cunostintei, de asemenea, atesta si violenta loviturilor , si forta cu care s-a lovit.In plus, este posibil ca rezultatele, rmarile faptei sa nu se manifeste acum ci peste un anumit timp, sa se amplifice, devenind incidenta asa numita infractiune progresiva, unde urmarile faptei se agraveaza in timp, situatie in care, prin pierderea unui anumit simt sau organ, punerea in primejdie a vietii persoanei, ar putea sa schimbe incadrarea faptei in vatamare corporala grava, iar asta, indiferent ca nr. zilelor de ingrijiri medicale acordate initial, sunt doar 14.
Celelalte lovituri nu ar pune problema vreunei tentative de omor ci a infractiunii de loviri si alte violente.
Răspuns la discuția talharie
Fiul dvs. este pasibil de rapsundere penala.Smulgerea telefonului din mana victimei , fiind un act violent, poate fi calificata drept talharie.Limitele de pedeapsa in cazul acestei infractiuni sunt in tre 3 si 18 ani, in varianta simpla, limite care se reduc la jumatate.Insa, faptul ca la comiterea infractiunii a existat o participatie penala, putem avea in vedere o varianta agravanta, astfel, limitele se schimba ,fiind incidenta inchisoarea de la 7 la 20 de ani, limite care se reduc, de asemenea, la jumatate.
Fiind dat faptul ca talharia este o infractiune cu un grad mare de pericol social, fiul dvs. ar putea sa primeasca o pedeapsa cu executare, iar in cel mai fericit caz, o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Admitand ca intr-adevar a uitat borseta pe plafonul masinii, iar aceasta a cazut, alta persoana gasind-o, sigur acea persoana ar putea raspunde pentru infractiunea de insusire a bunului gasit.
Cel care avea banii in custodie ar putea raspunde si el, cel putin pe cale civila, fiind obligat la repararea prejudiciului cauzat celui ai cui bani erau, daca acesta din urma nu va depune plangere penala.Poate ca acesta va dori sa se efectueze cercetari si sa se vizioneze inregistrarea, adica , daca omul doreste sa stie adevarul, si nu doar sa isi vrea banii inapoi....iar adevarul este altul, persona,,neglijenta" ar putea avea probleme mai mari.
La prima vedere nu ar fi infractiune, insa daca persoana face o declaratie falsa , de furt, iar realitate este vorba doar de o nelijenta, organele de cercetare penala fiind puse la treaba degeaba, persoana poate comite o fapta penala.
Apoi, daca banii erau ai lui proprii , nu ar fi probleme, insa daca apartineau, de pilda, societatii unde lucreaza, sau altei persoane, impotriva lui ar putea fi depusa o plangere si incepute cercetari.
Răspuns la discuția divort
Buna dimineata.Parasirea domiciliului nu constituie infractiune, astfel incat ceea ce puteti face , este sa faceti si dvs. o cerere de divort, asa numita cerere reconventionala, in cadrul procesului inceput de sotia dvs.Prin aceasta cerere veti expune propriile dvs. motive de divort, printre care si parasirea domiciliului.
Răspuns la discuția Penal-civil
Da, ideea este ca prin Legea nr. 202/2010 , la art. 182 C. penal , s-a mai introdus un alineat nou care specifica faptul ca partile se pot impaca si in situatiile in care exista urmari mai grave , cu ingrijiri medicale de peste 60 de zile.Daca partile se impaca, dispar si pretentiile civile fiindca, impacare trebuie sa fie, conform legii, totala si neconditionata.
Răspuns la discuția plangere penala pt vatamare
@lumi71, Sa fie determinata? putin probabil.In zilele noastre nu se mai aplica metode de ,,determinare".Fie agresoarea isi recunoaste fapta, fie victima vine cu probe temeinice.
Asa se mai intampla, din pacate , unenori, agresorii pot scapa fara urmari in urma faptelor lor.
Insa ganditi-va bine daca totusi, tinand cont de locul unde ati fost batuta, de ora, de alte detalii, daca nu cum va puteti proba acuzatiile.Certificatul medico legal ar fi bine sa-l aveti totusi.