avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate Răchită Vasile

Activitate Răchită Vasile

Uzufructuarul este actuala soție,cu care am dobândit imobilul și anexele iar nudul proprietar sunt 2 copii,ai mei,din prima căsătorie.
Am întocmit un document notarial privind uzufructul viager între soți referitor la imobilul achiziționat de ambii. În cazul decesului meu soția poate face o donație(vânzare)cu clauză de întreținere către o terță persoană,în cazul în care eu am doi copii din prima căsătorie? Ce variante există?
Cu mulțumiri !
Mii de multumiri!
În testamentul întocmit de notar nu apare termenul de,,uzufruct viager”. Cum o poate ajuta acest lucru pe soția supraviețuitoare în cazul atacării testamentului de către cei doi copii? Menționez că atât imobilul actual cât și celelalte bunuri au fost dobândite împreună;lucru menționat și în documente(Contract de cumpărare imobil,etc.). Pe scurt,doresc a știi dacă soția poate fi evacuată din imobil atâta timp cât trăiește? ,,Post...”,pe cine mai interesează?
Răspuns la discuția Utilitatea testamentului
,,Uzufructul viager” poate avea vreun efect ,,pro”? Ținând cont și de faptul că ambii copii refuză chiar și a dialoga cu mine,darmite în a mă recunoaște ca și tată? Și nu cer decât,atâta timp cât soția trăiește să nu poată fi evacuată din casă. ,,Post...”pe cine mai interesează?
Am întocmit un testament la notariat prin care,deși am doi copii(41 și 39 ani)las toate bunurile imobile și mobile actuale soții;bunuri pe care le-am dobândit împreună,în cei 26 ani de căsătorie. În situația dată,copii mai au vreun drept atâta timp cât trăiește actuala soție? Dacă DA ce trebuie făcut? Cu mulțumiri!