avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modalități de donație(vânzare) contra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modalități de donație(vânzare) contra întreținere.

Am întocmit un document notarial privind uzufructul viager între soți referitor la imobilul achiziționat de ambii. În cazul decesului meu soția poate face o donație(vânzare)cu clauză de întreținere către o terță persoană,în cazul în care eu am doi copii din prima căsătorie? Ce variante există?
Cu mulțumiri !
Cel mai recent răspuns: Răchită Vasile , utilizator 10:34, 7 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Am întocmit un document notarial privind uzufructul viager între soți referitor la imobilul achiziționat de ambii".

Adică?
Cine e uzufructuarul? Cine e nud proprietar?
Uzufructuarul este actuala soție,cu care am dobândit imobilul și anexele iar nudul proprietar sunt 2 copii,ai mei,din prima căsătorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzufruct al sotului casiba casiba Buna ziua! La data constituirii dreptului de uzufruct uzufructuarul era casatorit. Dupa decesul lui sotia mai are drept de uzufruct? (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)