avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revin la întrebarea din 09.mai.2018 privind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revin la întrebarea din 09.mai.2018 privind testamentul.

În testamentul întocmit de notar nu apare termenul de,,uzufruct viager”. Cum o poate ajuta acest lucru pe soția supraviețuitoare în cazul atacării testamentului de către cei doi copii? Menționez că atât imobilul actual cât și celelalte bunuri au fost dobândite împreună;lucru menționat și în documente(Contract de cumpărare imobil,etc.). Pe scurt,doresc a știi dacă soția poate fi evacuată din imobil atâta timp cât trăiește? ,,Post...”,pe cine mai interesează?
Cel mai recent răspuns: Răchită Vasile , utilizator 19:18, 15 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu era nevoie sa se mentioneze. Pentru ca:
1. Sotia supravietuitoare are dreptul la 1/4 din masa succesorala. In plus este si mostenitor rezervatar, ceea ce inseamna ca va avea calitatea de coproprietar alaturi de copii, iar in aceast calitate nu va pote a fi evacuata.
2. Art 973 din Codul civil stabileste un drept de abitatie al sotului supravietuitor asupra imobilului unde a locuit impreuna cu sotul decedat, daca imobilul respectiv face parte din masa succesorala.
Mii de multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala ... Raul611 Raul611 Buna seara Detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala sotie. Cu actuala sotie nu am copii, dar am un fiu dintr-o alta casnicie. In caz de decesul ... (vezi toată discuția)
Sunt căsătorită de 15 ani cu soțul meu care are un băiat ... Lyngu Lyngu Sunt căsătorită de 15 ani cu soțul meu care are un băiat dintr-o altă căsnicie. El a moștenit un imobil pe care noi doi l-am recondiționat și ... (vezi toată discuția)
Drept viager de habitatie aaalinaaa aaalinaaa buna ziua, problema mea este urmatoarea: Am dobandit inaintea casatoriei in imobil,acum m-am casatorit,eu am o fetita din prima casatorie iar sotul meu un ... (vezi toată discuția)