avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate Dedsec

Activitate Dedsec

Salutari,

Am și eu o întrebare ca am ajuns cu nervii la pământ și nu știu cum sa o gestionez.

Am comandat un bax de o anumita bautură alcoolica, care o caut de mult timp și am găsit ceva pana la urma destul de greu.
Vin ambalate câte 6. Ajunge azi cutia, plătesc o căruță de bani pe ea și când o deschid erau 4 sticle și 2 cartoane făcute sub forma de sticla.
Sun la vânzător, este o firma serioasa, îmi confirma ca ele au plecat 6 într-o cutie neagra.
Coletul a ajuns într-o cutie de carton pe care scria "resigilat de câte x curier la depozitul din orașul x".
Sun la curier și îmi spune ca în timpul manipulării 2 s-au spart și nu e treaba lor.
Îl sun iar pe vânzător și îmi spune ca el poate sa ma rezolve doar prin a trimite alt bax de 6 sticle și sa îmi scadă valoarea celor 2, dar eu nu mai sunt dispus sa plăteasc încă 4, sunt destul de scumpe..
Ce pot face în acest caz?
Bună ziua,
Într-un oraș anume primăria a oferit oamenilor, care au făcut cerere, terenuri în concesiune pentru a-ți construi o casa.
Ideea a fost ca trebuie s faci casa in 5 ani sau pierzi dreptul la teren, însă nu a fost asa. Cine nu a avut bani a pus fundația și terenurile zac asa de ani de zile.
Unul din terenuri are fundația turnata, iar proprietarul a zis ca vrea 10000 euro, cât a costat fundația și restul nu îl interesează ca nu se întoarce în țară.
Acum, dacă acest teren are deja o fundație, dar este dat în concesiune, exista varianta legala sa preiau eu concesiunea?
Primăria îți oferă dreptul de a cumpăra terenul la 5 ani după recepția lucrării, asta dacă se dorește.
Răspuns la discuția Apel respins ca nefondat.
Rămâne prima hotărâre. Sunt în Aceasi situație. E vb de permisul de conducere. Am 15 zile de la comunicare sa predau permisul?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Ramane valabila hotararea pronuntata in prima instanta..

Bună ziua,

Nu știu dacă am ales corect secțiunea dar am. Nevoie de ajutor și nu știu unde sa întreb.

Deci sa o iau cu începutul. Tatăl meu are sediul social, la domiciliu, unde locuiește, iar punctul de lucru pe alta strada. La acest punct de lucru, fiind mare, am luat cu contract de comodat, o parte, pentru a desfășura activitățile firmei personale.

La acest punct de lucru, am afișat, pe un geam, reclama cu privire la activitatea firmei mele.

Am primit de la primărie, pe numele tatălui, în baza legii 227/2015 art. 478, ca trbuie de declar acel panou publicitar și sa plătesc taxe pe el.

Atâta timp cât e proprietate privata, afișul este exclusiv pentru activitatea desfășurată la punctul de lucru, de ce trebuie uie sa plătesc taxe pe el.

La primărie cică nu conteaza, trebuie plătită taxa. În declarație trbuie scrisa suprafață, durata afișului și taxele plătite pentru găzduire.

Ce sa fac în acest caz? Ca pot trece la găzduire 0 lei și se anulează totul..

E normal sa plătesc pe proprietate privata un afiș publicitar?