Am propus deja tatalui ca luna dedicata lui sa fie impartita in 2 perioade de 2 saptamani in iulie,respectiv august macar in prima ei vacanta de vara cu el de anul viitor cand va avea 4 ani si 4 luni ca sa fie impactul emotional mai mic.Nu e de acord.
Am inceput discutile pe cale amiabila cu tatal fetitei mele de 3 ani si 3 luni in vederea stabilirii programului vizitare si vacante.Am lasat foarte mult de la mine numai ca sa fie bine,Am ajuns totusi la un punct unde nu am reusit sa ne punem de acord.Eu am cerut ca in vacanta de vara,in luna dedicata tatalui sa am drept de vizitare 1 data pe saptamana si 1 telefon zilnic sa vad starea fetitei si sa ma auda.Specific ca ea a locuit cu mine in acest timp iar tatal venea 1-2 sapt.sa o vada ,practic am crescut-0 singura(ea e f.atasata de mine).El e de acord sa o vad doar 1 data pe luna (in 2 a sapt) fara sa sun deloc fetita pe motiv ca ii voi cauza dezechilibre psihice,ca se va obisnui cu el si eu daca voi lua legatura cu ea nu va mai vrea sa stea cu el.Eu nu vad asa lucrurile,cred ca fata va fii supusa unei traume mai mari neavand deloc contact cu mama,se va simti abandonata de catre mine.Ce ma sfatuiti sa fac punand in balanta partea juridica care ma gandesc ca imi da drept sa iau contact cu ea ori de cate ori am dorinta si experienta dvs.in astfel de cazuri privind si latura psihologica a copilului.Multumesc.
Buna ziua!Am o fetita de 3 ani care are domiciliul stabil la mine.Tatal fetiței cere din senin copii dupa certificatul de nastere a fetiței.Nu vreau sa-i dau sa le foloseasca in scopuri murdare(el nu locuiește cu noi,nu suntem casatoriti).Poate sa ceara duplicat (cu diferite cauze:pierdut,rupt etc..)a certificatului fără ca eu să stiu(El apare pe certificat ca tatăl fetitei)? Dacă obține certificatul de nastere in duplicat,originalul care il dețin eu se anulează?Multumesc.
Buna ziua! Am o fetita de 3 ani care are domiciliul stabil la mine( mama).Cu tatăl ei nu sunt casatorita si nu locuiește cu noi.S-a pus problema custodiei si sa ne intelegem fără să ajungem în instanță.Daca puteti sa-mi spuneti va rog ce drepturi are,program de vizita cat are drept si in ce conditii.In caz ca nu respectă înțelegerea ce e de făcut?Multumesc.
Buna ziua! Eu cu tatăl fetiței de 3 ani (nu suntem căsătoriți)suntem in tatonări pt.custodia fetiței.Nu are copii dupa nici un act de identitate a fetiței.Din senin imi cere copii dupa certificatul fetitei ca ii trebuie pt.Anaf sa isi recupeze banii de la Anaf ca i-au blocat conturile si ca actul fetei ii trebuie sa dovedească ca are copil in întreținere.Vroiam sa stiu daca se poate asa ceva cu Anaful si intr-adevar e nevoie de actul fetei.Nu vreau sa il dau sa il foloseasca in alte scopuri.Multumesc.