avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intelegere amiabila pt.custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intelegere amiabila pt.custodie copil

Am inceput discutile pe cale amiabila cu tatal fetitei mele de 3 ani si 3 luni in vederea stabilirii programului vizitare si vacante.Am lasat foarte mult de la mine numai ca sa fie bine,Am ajuns totusi la un punct unde nu am reusit sa ne punem de acord.Eu am cerut ca in vacanta de vara,in luna dedicata tatalui sa am drept de vizitare 1 data pe saptamana si 1 telefon zilnic sa vad starea fetitei si sa ma auda.Specific ca ea a locuit cu mine in acest timp iar tatal venea 1-2 sapt.sa o vada ,practic am crescut-0 singura(ea e f.atasata de mine).El e de acord sa o vad doar 1 data pe luna (in 2 a sapt) fara sa sun deloc fetita pe motiv ca ii voi cauza dezechilibre psihice,ca se va obisnui cu el si eu daca voi lua legatura cu ea nu va mai vrea sa stea cu el.Eu nu vad asa lucrurile,cred ca fata va fii supusa unei traume mai mari neavand deloc contact cu mama,se va simti abandonata de catre mine.Ce ma sfatuiti sa fac punand in balanta partea juridica care ma gandesc ca imi da drept sa iau contact cu ea ori de cate ori am dorinta si experienta dvs.in astfel de cazuri privind si latura psihologica a copilului.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihaelaP. , utilizator 22:52, 31 Iulie 2018
Cel mai cumpatat este sa obtineti un program de vizita prin instanta; intelegerile amiabile... nu sunt de obicei respectate
Introduceți acțiune în instanță pentru a avea un titlu executoriu susceptibil de executare silită...
Dacă întâmpinați neînțelegeri la o chestiune atât de banală precum un apel telefonic, slabe șanse să cristalizați un program omogen prin comun acord.
Ar trebui lasat la latitudinea copilului daca doreste sa va auda.
Inteleg si punctul de vedere al tatalui dar si al dumneavoastra.
Cel mai bine este sa stabiliti cu tatal sa il sunati pe el sa vedeti ce face copilul sau sa va trimita poze, filmulete si daca copila doreste sa va auda atunci sa va sune.
Va zic din experienta proprie ca si in taberele pentru copii mici se roaga parintii sa nu sune ca sa nu bulverseze copii.
Personal v-as sfatui ca luna dedicata tatalui sa fie impartita in 2. Respectiv sa stea 2 saptamani in iulie, 2 saptamani la dumneavoastra si alte 2 saptamani la tata in august.
Nu trebuie sa considerati ca lasati de la dumneavoastra ci impreuna in functie de copil si de nevoile lui sa vedeti pe parcurs, sa ajustati.
Un copil foarte sociabil nu are nici o problema sa stea o luna cu persoana alaturi de care nu locuieste zilnic, altul mai introvertit poate avea un soc. Cel mai bine este vazand si facand.
Discutati si cu fostul partener sa ii spuneti ca are toata sustinerea dumneavoastra si ca va doriti ca ei doi sa aiba o relatie buna si sa petreaca timp impreuna insa ca il rugati sa fie deschis la particularitatile copilului si in functie de ele sa va comportati ca atare si dumneavoastra cat si el.
Am propus deja tatalui ca luna dedicata lui sa fie impartita in 2 perioade de 2 saptamani in iulie,respectiv august macar in prima ei vacanta de vara cu el de anul viitor cand va avea 4 ani si 4 luni ca sa fie impactul emotional mai mic.Nu e de acord.
Intelegerea facuta prin notar nu are titlu executoriu,sa fie executat silit in caz ca nu o respecta ?

Alte discuții în legătură

Program vizita minor cristinahogye cristinahogye Ma confrunt cu urmatoarea problema: tatal fetitei mele refuza sa ma anunte din timp pentru cat timp intentioneaza sa tina fetita la el, avand in vedere ca are ... (vezi toată discuția)
Tatal nu se mai intereseaza de copil....ce pot sa fac? maryandra maryandra Sunt in proces de divort si am propus un program de vizitare al fetitei, program cu care sotul meu a fost de acord.Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca sotul ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor MaryMiha MaryMiha Locuiesc in strainatate si nu pot sa o btin custodia fetitei sa o pot aduce aici cu mine. As avea sanse macar la un program de vizita a minorei prin care ... (vezi toată discuția)