Aduc inca o data subiectul in atentia dvs., poate cineva reuseste sa-mi dea un sfat.
Chiar nu se poate face nimic cu aceasta sentinta definitiva si irevocabila ?
Banca asta e mai presus de lege ? ANPC i-a amendat inca o data pentru nepunerea in aplicare a sentintei si imi transmite ca mai departe nu mai poate face nimic. RAMANE ASA ???
ba da, am fost parte in proces, am avut calitate de intimati, am fost citati, sentinta comunicata, etc...deci eu consider ca sentinta ne e perfect opozabila.
in aceste conditii, banuiesc ca un nou proces nu poate fi luat in calcul, cazul avant autoritate de lucru judecat. Pot face plangere penala ? Persoana juridica raspunde penal ?
Adica imi e greu sa cred ca totul se termina aici si fiecare face ce vrea!
Buna ziua. Am nevoie de un sfat in sensul ca nu stiu care ar mai fi pasii de urmat in speta de mai jos :
In septembrie 2010, in nebunia care s-a iscat atunci cu bancile, banca de la care am luat eu credit a optat pentru punerea in aplicare a OUG 50 dupa cum a vrut ea, fara sa tina cont de refuzul nostru expres sau de orice altceva. in aceste conditii am facut reclamatie la OPC, acestia au amendat banca si au dispus sa-mi calculeze corect rata dobanzii si sa-mi ramburseze sumele incasate abuziv. Banca a contestat PV in instanta, fond castigat, recurs anulat ca nefondat si uite asa din noiembrie am o sentinta definitiva. In baza sentintei, cei de la OPC au dispus modul de calcul al dobanzii, au dat formula de calcul pentru sumele ce tb. rambursate, i-au amendat din nou ca nu au aplicat ce zic ei si GATA ! Banca nu pune in executare nici sentinta nici masurile dispuse, iar OPC-ul imi zice ca nu mai are ce sa le faca ! EU CE FAC ACUM ? Poate cineva sa refuze pur si simplu aplicarea unei sentinte ? Platesc in continuare creditul ca si cum acea sentinta nu exista ? Care ar fi urmatoarele masuri de constrangere ?
Multumesc.
buna ziua. sunt o mamica de decembrie 2010, deci ma incadrez in vechiul sistem de acordare a CCC.
sunteti siguri ca s-a revenit la 85% si nu este 70% cuantumul ?
ne puteti oferi mai multe detalii, respectiv temeiul legal ?
Multumesc.
Contractul de imprumut (nevoi personale garantat cu ipoteca) are ca obiect acordarea unui imprumut si restituirea acestuia si a dobanzii aferente. Cateva articole mai incolo spune stimata banca cum ca dobanda este variabila, la dispozitia bancii (nu vb. de nici un indice de referinta, de nici o marja, de nimic). Inteleg eu de aici ca obiectul acestui contract nu este nici determinat, nici determinabil (cel putin in parte). Bat eu campii sau "ditamai banca" chiar a gresit ???
M-ar ajuta cateva pareri ale voastre.
Multumesc mult.
Sunt angajata la o societate pe actiuni, deci am calitatea de asigurat.
Separat, am un PFA de pe urma caruia realizez venituri. Pentru aceste venituri am obligatia de a plati CAS?
Multumesc.
Va rog sa-mi spuneti si mie care este temeiul legal la incheierea contractului de inchiriere a unui apartament.
Auzisem prin presa ceva ca trebuie incheiat pe minim un an.
Multumesc.
Nu vad care ar fi implicatia unui intermediar, mai ales ca vorbim de o societate inchisa. Emisiunea de obligatiuni nu intra in obiectul de activitate al unei societati de servicii de investitii financiare, nu vorbim de emisiune de noi instrumente financiare pe o piata reglementata (care ar insemna si implicarea CNVM), deci sunteti singurii care pot decide asta (actionarii prin hotarare AGA).
In ceea ce priveste contractul de subscriere de obligatiuni nu detin un model, dar pot sa-ti spun ca subscrierea de actiuni nu se face printr-un contract tip ci prin formular de subscriere, care contine toate datele necesare si care coroborat cu hotararea AGA, tine loc de contract. Nu vad de ce nu ar fi la fel si pentru obligatiuni. Dar mai caut.
Speta este in felul urmator: hotararea AGA de majorare a fost inregistrata la ORC cu data de 01. Societatea de registru care tine evidenta actionarilor a inregistrat majorarea cu data de 10.
Eu vand actiunile dobandite din majorare si in functie de data detinerii se stabileste cota de impozitare de 1% (daca am o detinere mai mare de 365 de zile) sau 16% (daca a trecut un an) - art.67 alin 3 Cod Fiscal - e vorba de societati listate pe piata de capital.
In concluzie, e foarte important sa stiu cand am indeplinit conditia de detinere de 365 de zile : dupa data de 01, sau dupa data de 10 ? (vorbim de o diferenta de impunere de 15% !!!).