avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... datorez CAS?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

datorez CAS?

Sunt angajata la o societate pe actiuni, deci am calitatea de asigurat.
Separat, am un PFA de pe urma caruia realizez venituri. Pentru aceste venituri am obligatia de a plati CAS?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:45, 17 Octombrie 2008
Potrivit art.18 din OUG nr.44/2008, PFA este asigurata in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si are dreptul de a fi asigurata in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si al asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular pfa si coasigurat in acelasi timp Loredana_84 Loredana_84 O persoana, titular PFA, poate fi si coasigurata la sanatate, ca urmare a luarii in intretinere de catre sot? Din cate cunosc, persoana titulara PFA este ... (vezi toată discuția)
Contract de munca la pfa camelia moga camelia moga .In cazul in care am deschis PFA ca expert contabil iar acum vreau sa renunt la contractul meu de munca de la o SA,as putea sa-mi fac contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Cas Andreea41 Andreea41 Buna ziua. Am o problema si as vrea sa stiu ce se poate face. In anul 2004 mi-am infiintat acasa o societate (PF). Pana in 2004 am fost trecuta cu asigurarea ... (vezi toată discuția)