avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CAS

Buna ziua. Am o problema si as vrea sa stiu ce se poate face.
In anul 2004 mi-am infiintat acasa o societate (PF). Pana in 2004 am fost trecuta cu asigurarea de sanatate pe sotul meu. Recent m-am dus la spital doar sa constat ca cei de la Casa de Asigurari ma gasesc cu restante din 2004, la asigurarea de sanatate, de cand mi-am infiintat societatea. M-am dus sa platesc aceasta restanta si am aflat ca ei imi cer peste 100% din ce am realizat eu in toti acesti ani. Mai concret in acesti 5 ani eu am realizat venituri de aprox 30 de milioane total. Cei de la Casa de Asigurari au zis ca trebuie sa platesc in jur de 40 de milioane din 2004 si pana acum. Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 00:46, 31 Ianuarie 2009
Va sugerez sa le prezentati celor de la Casa de Sanatate si prevederile din OUG nr.44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale :
Art. 18. - PFA este asigurata in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si are dreptul de a fi asigurata in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si al asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de lege.
Din articolul de mai sus rezulta ca aveti dreptul si nu obligatia de a plati CASS.

Hmm, ok, deci pot sa renunt sa platesc, dar problema este ca daca in viitor o sa am nevoie de spitalizare sau serviciu de specialitate o sa trebuiasca sa platesc eu in intregime costurile si asta nu e prea incurajator.
Dar totusi nu mi se pare corect, stiam ca Asigurarea de Sanatate reprezinta 6.5% din venitul realizat. Mie de ce imi cer 100% ?
Penalizari ... doar statul nu poate sa piarda, ia tot ce poate, nu da nimic ...
Deci penalizari si penalizari la penalizari - se cam aduna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie sanatate eleonor eleonor in 2004 am infiintat un pf dar nu am incheiat nici un contract cu casa de asigurari de sanatate,dar prin 2008 in decembrie am primit o instiintare precum ca ... (vezi toată discuția)
Contract asigurari sociale pentru pfa AndaNec AndaNec Buna ziua, Sunt o PFA infiintata in anul 2007, impozitata in sistem real. Doresc sa inchei contract individual de asigurari sociale la stat (contributie ... (vezi toată discuția)
Declaratie de asigurare pentru concedii si indemnizatii ildyqo ildyqo Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit din 1.9.2008. Mi-am facut asigurare la CAS (tot din 1.9.2008) dar NU AM STIUT ca pentru \'concedii si indemnizatii\' ... (vezi toată discuția)