avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contributie sanatate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contributie sanatate

in 2004 am infiintat un pf dar nu am incheiat nici un contract cu casa de asigurari de sanatate,dar prin 2008 in decembrie am primit o instiintare precum ca figurez la ei cu o suma restanta de aproximativ 1100 ron,suma pe care o datorez din 2004 de la infiintarea pf ,considerand ca trebuiau sa ma anunte in momentul infiintarii pf ca trebuie sa platesc obligatoriu aceasta contributie si pt ca nu am beneficiat de nimic din partea lor nu am platit acesata suma.in octombrie 2009 am inchis acest pf si am infiintat un if la care eu am 70% din actiuni,sotul 20% iar baiarul care are 19 ani si este elev 10% as dori sa stiu cum se calculeaza contributia la sanatate si daca eu trebuie sa platesc de cand an deschis if sau trebuie sa platesc pe ultimii 5 ani,precizez ca venitul este mai mic decat salarul minim pe economie.
Cel mai recent răspuns: eleonor , utilizator 18:26, 12 Septembrie 2010
din pacate datoria este pe cnp-ul dvs. ca asigurat, nu pe codul fiscal al pfa-ului sau if-ului.
chiar daca nu ati incheiat un contract cu casa de asigurari, aveati obligatia de a plati contributia pentru veniturile obtinute.
datoria se prescrie in termen de 5 ani, deci este corect daca ati primit somatie in 2008 pentru 2004, astfel termenul de prescriptie intrerupandu-se.
dar sotul si baiatul cum vor plati asigurarea de sanatate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas Andreea41 Andreea41 Buna ziua. Am o problema si as vrea sa stiu ce se poate face. In anul 2004 mi-am infiintat acasa o societate (PF). Pana in 2004 am fost trecuta cu asigurarea ... (vezi toată discuția)
Plata cass la pensionari pentru pfa aossic aossic Tatal meu este pensionar si are deschis un PFA ca instalator. Pensia pana acum un an era de 1000 RON, iar din 2009 este 1100 RON. Pe PFA castiga maxim 500 RON ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate auricaT auricaT Buna ziua, Am platit CAS 3 membri, a unei familii pana acum 2 ani, pe SRL. La acest SRL am suspendat activitatea acum 2 ani. Astazi am vrut sa fac o noua ... (vezi toată discuția)