avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contract de munca la PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contract de munca la PFA

.In cazul in care am deschis PFA ca expert contabil iar acum vreau sa renunt la contractul meu de munca de la o SA,as putea sa-mi fac contract de munca pe PFA-ul meu?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 13:41, 15 Ianuarie 2010
Potrivit prevederilor OUG nr.44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, in calitate de PFA dvs. desfasurati o activitatile economica in mod individual si independent.
Nu incheiati contract de munca pe PFA. Aplicati art.18 din actul normativ mentionat:
Art. 18. - PFA este asigurata in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si are dreptul de a fi asigurata in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si al asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de lege.
Faceti contract cu casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica............ ioana81 ioana81 sotul meu are autorizatie de persoana fizica,forma de impozitare este pe venit fix,este obligat sa plateasca si la casa de pensii pentru vechime sau doar la ... (vezi toată discuția)
Pfa poate angaja ? Florin-E Florin-E 1. P.F.A cu obiect de activitate vanzare cu amanuntul intr-un magazin (cod CAEN I4762) , poate angaja un vanzator ? in baza carui act normativ ? (vezi toată discuția)
Pfa - obligatie plata cass adrianadamian2009 adrianadamian2009 In cazul in care o PFA este angajat cu contract de munca individual la o societate unde plateste CASS, mai plateste CASS si ca PFA? Cu multumiri anticipate! (vezi toată discuția)