avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate contabil.sef

Activitate contabil.sef

Răspuns la discuția cumul reducere varsta pensionare
Buna ziua,

Potrivit art. 66 din Legea 263/2010 "La acordarea pensiei anticipate parţiale, reducerea vârstei standard de pensionare prevăzute la art. 65 alin. (1) nu poate fi cumulată cu nicio altă reducere reglementată de prezenta lege sau de alte acte normative", cumulul face referire la art. 65 alin (1), in care regasim pensia anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare.
Reducerea de 2 ani pentru domiciliul de cel putin 30 de ani in zonele afectate, se regaseste la art. 65 alin.(5).

In aceste conditii, nu ar trebui sa fie posibila cumularea reducerii obtinuta prin conditii speciale cu reducerea de 2 ani aferenta domiciliului in zonele afectate?


O persoana juridica platitoare de TVA care nu are autorizatie pentru comercializarea materialului lemnos, poate vinde deseu din lem obtinut din ambalaje catre un colector autorizat de deseu (platitor de TVA)? Care este regimul de Tva si in baza carui articol din Codul Fiscal?
Răspuns la discuția Creante imobilizate in bilant
Multumesc,
Contul 267 Creante imobilizate se defalca in Bilant F10 in Imobilizari financiare si Creante. In F30 ce sume din contul 267 se preiau? Care este baza legala?