avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cumul reducere varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cumul reducere varsta pensionare

Buna ziua,

se poate cumula reducerea la varsta de pensionare obtinuta prin grupa I-a si a II-a de munca de dinainte de 2001 cu reducerea de 2 ani pentru domicilerea cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluarea remanenta aprobate prin lege?
Cel mai recent răspuns: gh.ionel , utilizator 18:16, 15 August 2022
Nu.
Buna ziua,

Potrivit art. 66 din Legea 263/2010 "La acordarea pensiei anticipate parţiale, reducerea vârstei standard de pensionare prevăzute la art. 65 alin. (1) nu poate fi cumulată cu nicio altă reducere reglementată de prezenta lege sau de alte acte normative", cumulul face referire la art. 65 alin (1), in care regasim pensia anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare.
Reducerea de 2 ani pentru domiciliul de cel putin 30 de ani in zonele afectate, se regaseste la art. 65 alin.(5).

In aceste conditii, nu ar trebui sa fie posibila cumularea reducerii obtinuta prin conditii speciale cu reducerea de 2 ani aferenta domiciliului in zonele afectate?


De ce?
Aliniatul 5 din art. 65 prevede reducerea varstei standard de pensionare.PUNCT.Nu precizeaza ce fel de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata fara penalizare - domiciliul in copsa mica lenutamarginean lenutamarginean reducerea varstei de pensie cu 2 ani pentru locuitorii zonei copsa mica (vezi toată discuția)
Se pot cumula reducerile varstei de pensionare ? mauritz mauritz Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca reducerea varstei standard de pensionare din Art.55 (1) a) Tabel 1 si reducerea din Art.65 conform Art.60 se pot cumula ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala - domiciliu 20 de ani in zlatna Nina10 Nina10 Buna ziua, Referitor la partea de mai jos din lege,carei autoritati pot sa ma adresez pentru a obtine macar 1 an pentru cei 20 de ani locuiti la Zlatna ? ... (vezi toată discuția)