avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deseu lemn - regim TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deseu lemn - regim TVA

O persoana juridica platitoare de TVA care nu are autorizatie pentru comercializarea materialului lemnos, poate vinde deseu din lem obtinut din ambalaje catre un colector autorizat de deseu (platitor de TVA)? Care este regimul de Tva si in baza carui articol din Codul Fiscal?
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 16:47, 26 Noiembrie 2018
1.Poate vinde deseu dim lemn. Cititi HG nr. 856/2002 privind gestionarea deseurilor.
2.Aplica regimul normal de tva, adica 19%, Codul Fiscal art.291. Nu se incadreaza la taxare inversa, art.331.(daca asta va doriti ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as vrea sa intreb ce cod caen trebuie pentru comercializarea ... Adiamo Adiamo Buna ziua, as vrea sa intreb ce cod caen trebuie pentru comercializarea peleților brichetelor,lemnului de foc si de constructi, precum si achizitia de camion ... (vezi toată discuția)
Facturare lemn de foc pt italia marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com O firma platitoare de tva vinde lemn pt foc in Italia ,astfel: 1.unei pers.juridice ce are cod valid de tva,cum trebuie emita factura in acest caz(cu tva sau ... (vezi toată discuția)
Borderou de achizitie oroian-rodica oroian-rodica Buna ziua, Firma platitoare de TVA pot achizitiona pe baza de borderou de achizitii lemne de la persoane fizice? In caz afirmativ cum se fac inregistrarile ... (vezi toată discuția)