avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Buna ziua, as vrea sa intreb ce cod caen trebuie ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Buna ziua, as vrea sa intreb ce cod caen trebuie pentru comercializarea ...

Buna ziua, as vrea sa intreb ce cod caen trebuie pentru comercializarea peleților brichetelor,lemnului de foc si de constructi, precum si achizitia de camion pentru transport 7.5 tone si utilaj pentru incarcare -descarcare si daca se poate accesa finanțare nerambursabilă? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
Adiamo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adiamo , utilizator 16:24, 8 Septembrie 2020

Buna ziua,

CAEN 4673,4613,4719+caen de transport 4941

Daca firma nu are cod de tva in prima faza cumpara cu tva inclus vinde fara tva
Dupa ce obtine cod de tva, cumpara cu taxare inversa vinde fara tva, doar daca furnizorul lui are cod de tva si cumparatorul la fel.
Daca vinde la pers fizice si juridice tr sa aibe gestiuni distincte teritorial.
Ii tr casa de marcat ptr pers fizice
Taxare inversa se aplica numai ptr anumite coduri de lemn, ex cherestea nu ptr tot.
Daca se cumpara deseuri lemn constructii nu se aplica taxare inversa.


Daca se cumpara de la persoanei fizice cumpara in baza unui Borderou de achizitie si declaratie ca bunurile sunt din patrimoniul personal.Altfel le retine impozit si declaram in 100 ,205.



Pentru livrarea de masa lemnoasa si materiale lemnoase, astfel cum sunt definite prin Legea nr. 46/2008 - Codul silvic, republicata, se aplica taxarea inversa (masura de simplificare), conform art. 331 alin. (2) lit.b) din Codul fiscal.
Pentru aplicarea masurilor de simplificare (taxare inversa) atat furnizorul cat si beneficiarul, trebuie sa fie persoane inregistrate in scop de TVA, conform art. 316 din Codul fiscal.
Furnizorul/Prestatorul are obligatia sa inscrie pe factura mentiunea "taxare inversa". Colectarea taxei pe valoarea adaugata la nivelul taxei deductibile este asimilata cu plata taxei catre furnizor/prestator.

" (2) Operatiunile pentru care se aplica taxarea inversa sunt:
b) livrarea de masa lemnoasa si materiale lemnoase, astfel cum sunt definite prin Legea nr. 46/2008 - Codul silvic, republicata;"
Conform prevederilor de la pct. 21 din anexa la Legea nr. 46/2008 - Codul silvic, in categoria materialelor lemnoase se incadreaza:
lemnul rotund sau despicat de lucru si lemnul de foc;
cheresteaua, flancurile, traversele;
lemnul ecarisat - cu sectiune dreptunghiulara sau patrata, precum si lemnul cioplit.


Comert cu ridicata al materialului lemnos si al materialelor de constructii si echipamentelor 4673 _ Comert cu ridicata al materialului lemnos si al materialelor de constructii si echipamentelor sanitare si de incalzire Aceasta clasa include: -comertul cu ridicata al lemnului neprelucrat -comertul cu ridicata al produselor rezultate din prelucrarea primara a lemnului -comertul cu ridicata a vopselelor si lacurilor -comertul cu ridicata al materialelor de constructii: -nisip, pietris, etc. -comertul cu ridicata al tapetului si produselor pentru acoperit pardoselile -comertul cu ridicata al sticlei plate -comertul cu ridicata al echipamentelor sanitare: -cazi de baie, chiuvete, toalete si alte articole sanitare din portelan -comertul cu ridicata al cladirilor prefabricate

Daca vanzarea se face in acelasi loc(depozit -magazin)en gross da se poate vinde si la bucata, cu conditia sa aveti casa de marcat, facturi le faceti oricum acolo. Cel mai corect ar fi sa aveti gestiuni separate, dar asta vorbiti cu contabilul dvs.

Daca vanzarea se face in alta parte, intr-un magazin special destinat, trebuie sa activati CAEN:

Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare

4719 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare

Aceasta clasa include: -comertul cu amanuntul al unei largi palete de bunuri, in care produsele alimentare, bauturile sau produsele din tutun nu sunt preponderente -activitati ale magazinelor universale care comercializeaza, in general, produse ca: imbracaminte, mobila, produse electrocasnice, articole de fierarie, cosmetice, bijuterii, jucarii, articole sportive etc.




COD CAEN 4673 Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare şi de încălzire
Această clasă include:
-comerţul cu ridicata al lemnului neprelucrat
-comerţul cu ridicata al produselor rezultate din prelucrarea primară a lemnului
-comerţul cu ridicata a vopselelor şi lacurilor
-comerţul cu ridicata al materialelor de construcţii:
-nisip, pietriş, etc.
-comerţul cu ridicata al tapetului şi produselor pentru acoperit pardoselile
-comerţul cu ridicata al sticlei plate
-comerţul cu ridicata al echipamentelor sanitare:
-căzi de baie, chiuvete, toalete şi alte articole sanitare din porţelan
-comerţul cu ridicata al clădirilor prefabricate




Codul CAEN 4613: Intermedieri în comerţul cu material lemnos şi materiale de construcţii

Mentionez ca firma vreau sa o înființeze acum,am alta din 2008 dar am inteles ca nu este eligibil pentru finantare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen Iorgu16 Iorgu16 Ce cod caen tb intridus la activ de comert cu ridicata cu materiale de unica folosinta a materialelor sanitare? (vezi toată discuția)
Ce cod caen se atribuie unei societati cu activitatea principala de comert cu material lemnos? AlinaNora AlinaNora Buna seara, Am nevoie de ajutor si nu stiu la cine sa apelez.Vrem sa deschidem o firma cu activitate de comert cu material lemnos. Nu stiu daca este corect ... (vezi toată discuția)
Caen vanzare balastru, nisip , agregate mirabelaanamaria mirabelaanamaria Buna ziua,ma poate ajuta si pe mine cineva care se pricepe? Am intrat in posesia unui teren fara constructie pe el ( in baza unui contract decomodat cu ... (vezi toată discuția)