avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare lemn de foc pt Italia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare lemn de foc pt Italia

O firma platitoare de tva vinde lemn pt foc in Italia ,astfel:
1.unei pers.juridice ce are cod valid de tva,cum trebuie emita factura in acest caz(cu tva sau fara tva) si se opereaza taxarea inversa (la emitere in cazul fara tva )si ce este obligatoriu de evidentiat pe factura, fiind vorba de comercializarea de lemn pt foc?
2.unor pers.fizice si juridice in Italia dar neavind cod valid de tva,cum vor fi emise facturile pt comercializarea lemnului de foc pt acesti clienti.Pt acestia se aplica taxarea inversa ,fiind vorba tot de comert cu lemn de foc, sau pt nu au cod valid de tva emitem factura cu tva?
Multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:21, 28 Septembrie 2012
1. fara TVA in baza codului valid furnizat de cumparator - atentie! nu se aplica masurile de simplificare prevazute de art. 160 cod fiscal.
se aplica scutirea de la art. 143, alin 2, lit a) cod fiscal fiind o livrare intracomunitara de bunuri.

2. cu TVA deoarece clientii nu detin cod valid de tva.

masurile de simplificare (taxare inversa) se aplica numai pentru livrarile interne de material lemnos catre persoane inregistrate in scopuri de tva.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare si livrari intracomunitare victorn victorn in legatura cu livrarile intracomunitare ;;acestea sunt scutite de plata tva daca:: 1) ... (vezi toată discuția)
Factura fara tva, client din italia MT1975 MT1975 Sunt administrator al unei societati care de curand exporta marfa in Italia. Societatea este inregistrata in R.O.I., clientul comunica cod valid de tva. Pot ... (vezi toată discuția)
Firma vanz materiale constructii danuuu danuuu Buna ziua Am o un SRL care vinde materiale de constructii cu amanuntul .Am cumparat o lemn si pe factura furnizorul a scris taxare inversa si nu e cu tva. e ... (vezi toată discuția)