avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma vanz materiale constructii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma vanz materiale constructii

Buna ziua
Am o un SRL care vinde materiale de constructii cu amanuntul .Am cumparat o lemn si pe factura furnizorul a scris taxare inversa si nu e cu tva.
e corect ?
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 16:39, 10 Aprilie 2010
In baza prevederilor art. 160 Cod fiscal si Normelor metodologice, in cazul in care atat furnizorul/prestatorul, cat si beneficiarul sunt persoane inregistrate in scopuri de TVA, sunt in mod obligatoriu aplicabile masurile de simplificare in calculul taxei pe valoarea adaugata pentru anumite bunuri si servicii printre care si materialul lemnos. Deci in mod corect furnizorul a aplicat sintagma "taxare inversa".
Firma noastra vinde mai departe la persoane fizice cu bon fiscal sau factura ce fac eu cu TVA?
Daca factura de la furnizor este cu taxare inversa, inseamna ca si firma dvs. este platitoare de TVA si s-au aplicat masurile de simplificare.
La vanzare colectati TVA (4427).
In principiu aveti TVA deductibil si la achizitie, doar ca suma nu apare pe factura, aplicandu-se taxare inversa (4426=4427), dar nici nu ati platit-o efectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)
Facturare lemn de foc pt italia marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com O firma platitoare de tva vinde lemn pt foc in Italia ,astfel: 1.unei pers.juridice ce are cod valid de tva,cum trebuie emita factura in acest caz(cu tva sau ... (vezi toată discuția)
Deducere tva daniele daniele am o intrebare ce necesita un raspuns urgent daca sunteti amabili,am primit o cerere de oferta pentru produsele ce le comercializez iar firma ce doreste oferta ... (vezi toată discuția)