avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate pfa alpinist

Activitate pfa alpinist

Și dacă fiecare dintre cei doi alpiniști face același lucru? Adică fiecare spală geamuri pe același perete. Cum se face distincția dacă munca este amestecată, este fără delimitare clară...?

george-neagu a scris:

Semneaza fiecare cate un contract de prestari servicii cu beneficiarul pe ce face el,. la finalul lucrarii intocmesc fiecare raport de activitate , factura si incaseaza fiecare banii.

Bună ziua!
Vă rog frumos indicați-mi care este forma cea mai bună și legală în care doi alpiniști autorizați PFA pot realiza lucrări scurte fără a se crea o entitate noua. Vă rog frumos dacă se poate să-mi spuneți care ar fi clauzele obligatorii într-un asemenea contract și ce obligații naște un asemenea contract pentru fiecare dintre cele două părți.
Cu anticipație, vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Contract colaborare
Acest contract de colaborare este valabil și între două pfa-uri?
La berea fără alcool... Beam o bere fără alcool liniștit pe o bordură lângă un bloc... Când deodată trece un jandarm pe lângă mine și strigă: berea... După care a mers mai departe. Întrebare: este un abuz ce a făcut jandarmul?
Bună ziua! Suntem 3 alpiniști înregistrați cu PFA și dorim să luăm o lucrare pe care s-o realizam la comun fara să existe vreo diferență de activitate intre noi. Practic muncim toți la fel și împărțim banii obținuți în 3. Cum putem stipula aceasta într-un contract, ce clauze obligatorii trebuiesc puse în contract, ce tip de contract va fi acesta, în cate exemplare se va realiza etc. Aștept și alte sugestii.
Vă mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția PFA alpinist utilitar
normele sunt cunoscute si detin atestat de alpinist, problema se pune strict daca mai am nevoie de autorizatii si avize pentru a m-a apuca de munca deindata. Pe la ce institutii ale statului ar mai trebui sa merg daca mai trebuie... NU STIU DACA SUNT IN LEGALITATE IN CAZ DE CONTROL, daca ma apuc de munca in coarda doar cu ce am de la onrc sau mai trebuie mers la primarie etc.
Multumesc!
buna ziua! Recent am deschis un PFA pe baza unui atestat de alpinism utilitar, cu codurile CAEN urmatoare: 8122, 4334, 4399. Doresc sa stiu ce trebuie sa fac ca sa fiu in legalitate, ce autorizari imi sunt necesare, la ce institutii ale statului trebuie sa merg, ca sa pot sa fac un prim contract de spalare de geamuri cu un beneficiar si sa nu am surprize. Mentionez ca lucrez singur fara angajati sau colaboratori in Constanta.
Multumesc anticipat!