Buna ziua! Tatal ficei mele ma ameninta ca v-a refuza ridicarea pensiei de intretinere prin mandat postal pe motiv că am de platit din urma iar el vrea toți banii de-odata pana la data curenta. Pot deschide un cont bancar in numele ficei mele pentru plata pensiei de întreținere? Voi putea fi atacată în instanță pentru neplata cu rea-credinta doar pentru faptul că nu am posibilitatea sa plătesc toată suma de-odata?
Buna ziua! Tatăl baietelului meu tocmai ce s-a angajat, el nelucrand in ultimii 10 ani. Fost alcoolic si in prezent fumator innrait. Stiu sigur ca nu se v-a tine de munca, iar atunci vreau sa stiu daca pot trimite pensia alimentara pentru băiețel pe numele socrilor mei, ei fiind cei care au grija de băiețel în mare parte cand copilasul nu este cu mine. Voi putea dovedi intr-un posibil proces ca pensia a fost plătită chiar dacă nu este pe numele lui? Tin sa mentionez ca eu nu locuiesc în țară și trimit pensia prin mandate poștale electronice.
Va multumesc!
Buna ziua! Locuiesc în străinătate iar fiica mea locuiește în România cu tatăl acesteia. După separare, copilul fiind mic (1an și 2 luni) tatăl ă intentat proces pentru ca nu ii trimiteam atat cat imi cerea (tin sa precizez ca trimiteam toata suma câștigată saptamanal)
După un proces care a durat aproximativ 2 ani, judecătoria decide sa avem custodie comună, iar părintele rezident fiind el (ne tinand cont ca eu am fost cea cu care a stat copilul in permanenta, ce e drept la domiciliul tatălui)
În acești 2 ani el nu m-a lăsat să imi vad copilul, iar eu mai tarziu aflandu-ma in dificultate sa plătesc pensia alimentara. Am incercat in nenumarate ori sa iau legatura cu dansul, de fiecare dată primind doar injurii ( se poate dovedi cu conversatii) iar refuzând bani din partea mea. Am rămas în străinătate sa plătesc datoriile acumulate în urma procesului încercând să tin legatura cu el, blocandu-mi accesul de nenumărate ori. Fetita mea are vârsta de 9 ani acum și nu a avut șansa să mă cunoască, aflând doar abia la vârsta de 8 ani, de la colegii de scoala ca ea are o mama și nu bunica paternă este mama ei asa cum ulterior a fost învățată de către tatăl ei. Am reusit prin niste cunoștințe sa aflu despre ea, încercând să iau legatura cu fata. Am trimis pachete in care i-am scris fetei o scrisoare și trimitandu-i poze cu mine. Acum fetita este interesată să mă cunoască dar tatăl ei imi spune ca nu mai am custodie comună și daca doresc sa o vad pe fata v-a fi posibil doar cu el de fata. Custodia este încă comună, noi având drepturi egale. Imi impune sa sun doar la ore convenabile lui, ne tinand cont ca si eu lucrez si nu avem acelasi program. Nu stiu ce sa fac, pana voi cere program de vizită și până nu voi seta un cont bancar unde ii pot pune pensia alimentara fetiței. Tin sa precizez ca el cheltuia cea mai mare parte din banii trimiși de mine înaintea procesului, ceea ce ma face sa refuz sa ii plătesc lui banii in mana fara un act doveditor, pentru ca si la primul proces am făcut asta și nu am putut dovedi toti banii trimiși de mine.
Ce soluție imi dati?
Va multumesc anticipat!