avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate wbo88

Activitate wbo88

Buna ziua,
Situatia este in felul urmator:
Salariatul "X" are contractul suspendat pentru concediu crestere copil. In declaratie el apare cu 0 venituri si orele lucratoare apar ca si ore suspendate in luna.

Intrebarea este, cum ar trebui sa apara el in programul de salarii? Cel care administreaza programul pe care il folosim ne-a spus sa il trecem in CFP.
La DATE PERSONAL este trecuta data la care este incetata activitatea, dar nu este bifat suspendat in temeiul CCC.
Buna ziua,
Deranjez cu o neclaritate in vederea depunerii dosarului de indemnizatie.
Bebelusul nostru s-a nascut pe 27 decembrie 2018.
Deci luand in cosiderare si ziua respectiva, se vor implini 42 de zile pe 6 februarie.
Mentionez ca ambii parinti lucram, dar in CCC urmeaza sa intre tatal.
- incetarea contractului acestuia se va face cu 7 februarie?
- mama beneficiaza de CM dupa aceasta data ? ( bineinteles in limita celor 126 de zile )
- sau exista o legatura intre depunerea dosarului de catre tata si concediul mamei ?

Multumesc
Buna ziua,
Situatia sta in felul urmator:
Momentan ambii parinti lucreaza, mama urmeaza sa intre in concediu de risc maternal, apoi concediu prenatal, respectiv postnatal, urmand ca la 42 de zile dupa nastere tatal sa depuna dosarul pentru indemnizatie crestere copil, iar mama sa isi dea demisia. (este mai avantajos asa). Intrebari:
1- Mama poate efectua tot concediul postnatal in limita a 126 de zile, chiar daca tatal depune dosarul dupa 42 de zile?
Trebuie sa demisioneze o data cu depunerea dosarului de catre tata, sau nu are legatura?
2-Daca tatal intra in concediu crestere copil, mai are dreptul la cele 5 zile libere la nastere si la cele 10 zile pentru cursul de puericultura?

Multumesc.
Răspuns la discuția Indemnizatie Crestere Copil.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsuri.
As mai avea totusi o intrebare, si anume:
Daca la locul de munca imi creste salariul pe o perioada de 7 luni ( cresterea fiind una destul de mare si va fi facuta printr-un act aditional de schimbare de functie respectiv salariu pe o perioada de 7 luni) urmand ca apoi sa revin la functia si salariul actual, este vreo problema?
Se poate lega cineva de aceasta marire cand depun dosarul pentru C.C.C. ?
Buna ziua.
Sotia mea este insarcinata si as avea cateva nelamuriri legate de indemnizatie. Situatia sta in felul urmator:
- Amandoi lucram la ora actuala, si avem vechime peste 12 luni.
-Am vrea totusi sa intru in CCC eu, tatal, iar mama sa demisioneze dupa cele 42 de zile.
Intrebari:
1 - In cazul acesta cand trebuie sa depun dosarul pt CCC ?
2 - Mai beneficiez de concediul paternal de 15(5+10) zile ?
3 - Durata CCC va fi tot de 23 de luni? avand in vedere ca mama nu lucreaza?
4 - Cu cat timp inainte trebuie sa ma intorc la lucru pentru a beneficia de stimulentul de insertie ? Valoarea este tot 650 lei nu?
5 - Daca as beneficia de o crestere de salariu pe perioada de dinainte de nastere, se poate ca prin actul aditional sa imi creasca salariul pentru o perioada de 6 luni sa spunem, si apoi pe baza aceluiasi act aditional sa revina la salariul actual? ( mentionat in cadrul actului ca modificarea are loc de la data de 01.xx.2018 pana la 31.xx.2018 )

Multumesc.