avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate lclclc

Activitate lclclc

pe 7 febr. am primit o notificare de plata a unei sume de 39,42 ron,reprezentand energie termica calculata pe 3 luni de la societatea furnizoare de agent termic, dar cu care eu nu am nici un fel de contract. Pe scara suntem 18 familii din 20, care suntem debransati de la sistemul centralizat de incalzire, si care avem centrale termice proprii. Cei 2 vecini nici macar nu sunt pe aceeasi coloana cu noi. teviel de incalzire din apartamente si de pe casa scarii sunt taiate si scoase.
De ce trebuie sa platim c/v unui serviciu de care nu beneficiem. Apoi cum functioneaza aceasta asa zisa obligatie de plata? de unde au scos suma?, in baza a ce este emisa notificarea cu amenintarea de recuperare in nstanta a sumei? cui si in ce mod trebuie sa ne adresam pentru a nu fi parte a unui abuz al regiei autonome respective, ce va incasa o gramada de bani, fara sa presteze nici un serviciu? multumesc
avem urmatoarea situatie:
persoana x a fost angajata la 15 mai 2008 cu perioada de proba de 1 luna. S-a incheiat ctr de munca,s-au facut analizele medicale, dar la 2 saptamani (deci la mijlocul perioadei de proba) angajatul a intrat in concediu medical prezentand de atunci la fiecare 10 zile un nou certificat medical. Din unele informatii reiese ca persoana doreste sa continuee asa pana in august cand crede ca se va angaja in alta parte. Cum poate in acest caz angajatorul sa se protejeze de evenuala "frauda" a respectivului angajat pentru care plateste salariu , care tine postul ocupat si care foarte probabil isi va da demisia doar atunci cand ii va conveni?.
Clientul pretinde ca el s-a interesat la Fisc si nu are obligatia platii de TVA nici aici si nici acolo. Apoi se pare ca ar exista totusi o reglementare care prevede ca in cazul vanzarilor de case direct la beneficiari p.f ar fi scutite de plata TVA...#-o
Cat priveste factura...pe aceasta apare doar pozitia casa, existand insa un contract in care se precizeaza ca pretul x include: casa, montaj si comision catre un intermediar fara a mentiona valori concrete:D
Sunt producator de case de lemn si am vandut la o persoana fizica in Franta o asemenea casa. In contract pretul cuprinde : casa + montaj + comision ptr.un intermediar. Problema pe care o am acum este legata de TVA. Trebuie sa-l trec pe factura?..Unii spun ca da pentru ca ar fi similara cu o livrare interna.Nu exista nici o alta modalitate de plata a TVA? poate in Franta? Sau poate sunt alte reglementari cu privire la TVA-ul pentru case? multumesc