avem urmatoarea situatie:
persoana x a fost angajata la 15 mai 2008 cu perioada de proba de 1 luna. S-a incheiat ctr de munca,s-au facut analizele medicale, dar la 2 saptamani (deci la mijlocul perioadei de proba) angajatul a intrat in concediu medical prezentand de atunci la fiecare 10 zile un nou certificat medical. Din unele informatii reiese ca persoana doreste sa continuee asa pana in august cand crede ca se va angaja in alta parte. Cum poate in acest caz angajatorul sa se protejeze de evenuala "frauda" a respectivului angajat pentru care plateste salariu , care tine postul ocupat si care foarte probabil isi va da demisia doar atunci cand ii va conveni?.
Certificatele medicale sunt cu acelasi cod de boala? Pare greu de crezut ca un medic elibereaza din 10 in 10 zile certificate medicale in continuare.................
Daca dati mai multe detalii va putem sfatui.
Inteleg ca este vorba de un CIM pe durata nedeterminata.
Din Codul muncii:
Art.31 (4.1) Pe durata sau l sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta numai printr-o notificare scrisa, la initiativa oricareia din parti (Legea 371/2005).
Art.31 (5) Pe durata perioadei de proba salariatul se bucura de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern precum si in contractulindividual de munca.
Nici eu nu cred ca poate sa aduca atatea certificate medicale cu continuitate. Sunt toate date de acelasi medic? Au acelasi cod de boala? Daca a avut o pauza de o zi fara medical ii puteati desface CIM cu acea data (v. art.31(4.1)).
Pana in august poate iese la pensie pentru incapacitate temporara de munca.
La angajare i-ati facut dosarul medical? Medicul de medicina muncii i-a dat avizul pentru postul respectiv?
Angajatorul poate cere o cercetare in acest caz din partea Casei de asigurari de sanatate din judetul respectiv, in legatura cu eliberarea certificatelor medicale.
Apropo: ce post ocupa?
"adelaida_07" are dreptate: mai multe datalii si s-ar putea s-o rezolvam.
Chiar daca in perioada de proba CIM poate inceta printr-o notificare, acest lucru nu poate fi facut daca este in concediu medical . Pentru perioada respectiva CIM este suspendat ca atare si perioada de proba.
Certificatele medicale trebuiau sa aiba viza medicului de medicina muncii , medic care poate sa va dea detalii despre boala si despre cate zile de CM se pot acorda in acest caz. Un certificat medical de numai 10 zile pare o boala obisnuita, fara stagiu de 1 luna nici nu este platit. Fara amanunte nu putem spune ce si cum.
medicul de medicina muncii trebuie sa verifice certificatul de concediu medical si sa va dea toate datele necesare. (ce fel de boala este si cate zile se acorda).
Contractul individual de munca nu poate inceta pe perioada concediului medical, pentru ca in aceasta perioada cim este suspendat.
Colegii mei au dreptate, avem nevoie de amanunte.
sustin ce s-a spus de catre colegii mei , mai sus, dar am rugamintea de a ne da mai multe amanunte. revenim apoi cu mult mai multe opinii mai la obiect.
Alte discuții în legătură
Dosar medical
ENGFULL
sunt la primele dosare de personal pe care le inchei si m-am lovit de urmatoarea situatie :
dupa incheierea CIM , inregistrare itm , transmitere revisal ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba
ennndre
ce opinie aveti,daca angajatul in perioada de proba daca intra in concediu medical, angajatorul ii poate desface prin notificare contractul de munca avand in ... (vezi toată discuția)